Peter Simon Správy

Podujatie, ktoré v našom meste nemá obdobu: Pozrite si, čo sa chystá priamo v uliciach Rožňavy!

Na obzore je podujatie, ktoré v našom meste nemá obdobu. Organizátori spolu s mestom Rožňava pripravili pre širokú verejnosť niečo, čo sa len tak nevidí. Zisťovali sme viac!

Ilustračný obrázok k článku Podujatie, ktoré v našom meste nemá obdobu: Pozrite si, čo sa chystá priamo v uliciach Rožňavy!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradil jeden z organizátorov podujatia Matúš Maliak z Karting arény v Plešivci, myšlienka vytvoriť takéto podujatie vznikla niekedy koncom minulého roka, len tak spontánne ako sa hovorí pri „káve“. Rožňava, ako taká je mekkou motoršportu na východe a možno aj na Slovensku. Preto si určite zaslúži aj takúto akciu.

„Celé podujatie bude situované pri obchodnom centre na Sídlisku juh. Konkrétne bude uzavretá cesta od križovatky ciest Jovická a Alej Jána Pavla II. až po križovatku medzimlynská a Alej Jána pavla II. Trať bude samozrejme pripravená a postavené podľa stavu asfaltu a určite bude jednoduchšieho charakteru, aby si mohol zajazdiť ktokoľvek. Takisto bude prítomná naša časomiera, ktorá každému zmeria čas každého kola na tisícinu sekundy,“ hovorí Maliak.

Ako pre náš web spresnil, podujatie sa organizuje v spolupráci s mestom Rožňava, záštitu prebral primátor Pavol Burdiga, ktorý organizátorom vyšiel maximálne v ústrety. „Tak isto nám veľmi v ústrety vyšiel okresný policajný zbor z Rožňavy, ktorý schválil uzávierku cesty a aj ďalší partneri,“ hovorí organizátor podujatia.

Hlavnou myšlienkou podujatia je podľa organizátorov priblížiť motoršport v podobne kartingu širokej verejnosti a ukázať, že tento druh športu nemusí byť extrémne nákladný a amatérskym pretekárom sa môže stať v podstate každý, kto nájde odhodlanie a chuť pretekať.

Ako sme zistili, registrácia bude prebiehať už od dopoludňajších hodín pod hlavným stanom pri trati. Štartovné bude 25 eur pre pretekára. Pred samotnými pretekmi bude k dispozícii voľný tréning pre všetkých pretekárov v neobmedzenom množstve. Samotné preteky budu prebiehať formou 3 bodovaných 7 minútových rozjázd. „Pred samotnými pretekmi sa uskutoční rozprava jazdcov a tam sa všetci registrovaní pretekári dozvedia všetky potrebné podrobnosti o pretekoch,“ povedal Matúš Maliak.

Preteky však nebudú jediné, čo môžete počas akcie zažiť. V rámci podujatia bude prítomný DJ K3vin B, ktorý sa postará o dobrú náladu a super muziku. Nebudú chýbať stánky s občerstvením – guľáš, pivko a kofola. Súčasťou podujatia bude aj tombola a rôzne súťaže zručnosti. „Predovšetkým pôjde o dobrú zábavu a veríme, že nás počasie nesklame,“ dodal na záver Maliak.

HARMONOGRAM PODUJATIA

Akcia sa uskutoční 25. júna 2016 (sobota) od 11:00 hod.

  • 11.00 – 15.00 – JAZDY PRE VEREJNOSŤ
  • 14.00 – 15.00 – REGISTRÁCIA JAZDCOV
  • 15.00 – 16.00 – Voľný tréning pre registrovaných jazdcov
  • 16.00 – 16.15 – ROZPRAVA JAZDCOV – povinná pre všetkých jazdcov
  • 16.15 – Začiatok podujatia – prvá bodovaná rozjazda
  • 18.30 – Predpokladaný koniec bodovaných rozjázd
  • 19.00 – Slávnostné dekorovanie víťazov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM