Peter Simon Rôzne

Podujatie, ktoré sa zameriava na pohyb: Stovky detí si užili deň plný zábavy

Množstvo detí sa stretlo na ďalšom ročníku podujatia, ktoré sa špecializuje na pohyb a boj s obezitou. Časť sídliska Juh sa tak malú chvíľu premenilo na obrovské športovisko.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie, ktoré sa zameriava na pohyb: Stovky detí si užili deň plný zábavy
Zdroj: Dnes24.sk

Čo sa hýbe, to je živé. Pod týmto názvom sa uskutočnil 6. ročník podujatia, ktorého cieľom je viesť deti a mládež viac k pohybu, pretože jeho nedostatok má sklony ku vzniku rôznych chorôb a k obezite.

Vyzdvihli dôležitosť pohybu

Viesť a podporovať deti k zdravšiemu životnému štýlu je jednou z mét Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rožňave (RÚVZ) a mesta Rožňava. Preto dňa 24.5.2016 zre­alizovalo so spoluorganizátormi podujatie zamerané na pohyb v súťažnej forme na sídlisku Juh. Za džavotu množstva detí a príjemného počasia otvorili podujatie riaditeľka RÚVZ v Rožňave Ľubomíra Chromčíková a vedúca odboru školstva na Mestskom úrade v Rožňave Janka Mičudová. „Spoločne vyzdvihli dôležitosť pohybu a odštartovali toto nevšedné podujatie. Pozdraviť prítomných prišiel aj primátor mesta Pavol Burdiga, ktorý s úsmevom povzbudzoval deti na jednotlivých stanovištiach,“ informovala Erika Švedová z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v našom meste.

Súťažné družstvá tvorili triedne kolektívy zo základných a stredných škôl. V rámci tohto podujatia si zmerali sily na stanovištiach. Koordinovali ich animátori a organizátori podujatia, ktorí súťažiacich podľa výkonu adekvátne bodovo ohodnocovali. „Podľa súčtu získaných bodov z jednotlivých disciplín si triedne kolektívy vyberali ceny, ktoré im venovali sponzori podujatia. Akcie sa zúčastnilo 16 tried a dohromady až 253 žiakov,“ uvádza Švedová.

Rôzne disciplíny

„Disciplín bolo celkovo 14, ktoré zahŕňali športové aj vedomostné úlohy. Okrem toho počas podujatia prebiehali aj sprievodné aktivity. Pitný režim pre všetkých účastníkov podujatia zabezpečovala Východoslovenská vodárenská spoločnosť, závod Rožňava. Spoluorganizátormi podujatia bolo aj Centrum voľného času v Rožňave, Slovenský červený kríž územný spolok Rožňava, Okresné riaditeľstvo PZ v Rožňave, Stredná zdravotnícka škola v Rožňave a Okresné riaditeľstvo HaZZ v Rožňave,“ informovala na záver Erika Švedová.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM