Rôzne

Podujatie, ktoré láka deti aj dospelých: V metropole východu sa organizuje stretnutie nadšencov železníc

Košice si pripravili pre nadšencov a milovníkov rušňov perfektnú akciu. Na svoje si prídu deti i dospelí. Množstvo atrakcií sa postará o bohatý víkendový program. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie, ktoré láka deti aj dospelých: V metropole východu sa organizuje stretnutie nadšencov železníc
Zdroj: TASR

Najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska, ktoré sa pravidelne koná v Rušňovom depe ZSSK v Košiciach je za dverami. Čakajú vás zábavné atrakcie, kreatívne dielne, občerstvenie, hudba ukážka práce polície či premietanie.

O zábavu nebude núdza

Rušňoparáda je rodinné podujatie, ktorého cieľom je predstavenie unikátnych historických lokomotív i moderných vlakových súprav a rušňov. Návštevníkov priamo do depa privezú mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska. Nebudú chýbať ani vlaky z miest, kde už osobná doprava roky nepremáva.

Tešiť sa môžete na bohatý program, ktorý začína už v sobotu od 8:30 hod. bazárom železničných suvenírov, ďalej vás čaká sprístupnenie vodnej veže, prvá okružná jazda Retrobusom, premietanie detských rozprávok v železničnom vozni, letecký prepad vlaku, anglická pošta, vystúpenie Petra Stašáka i zbrojenie parnej lokomotívy.

Staňte sa mladým rušňovodičom

V nedeľu si pre vás organizátori pripravili možnosť stať sa mladým rušňovodičom a sprievodcom, príchod mimoriadnych nostalgických vlakov. Budete si môcť pozrieť vystúpenie dychového orchestra mladých, vystúpenie mažoretiek, skladanie konvojov, ako aj akčnú ukážku práce príslušníkov Policajného zboru pod názvom Polícia zasahuje. Okrem toho bude vašim ratolestiam k dispozícii maľovanie na tvár, lanovka, výstava železničných modelov, nafukovacie atrakcie, šmýkačky, výstava historickej hasičskej techniky a mnoho ďalších zaujímavostí. Organizátormi podujatia sú železničná spoločnosť Slovensko a Občianske združenie Detská železnica Košice, ktorá tento rok oslávi už svoje 60. výročie od zavedenia plnej prevádzky.

Do depa sa dostanete vďaka bezplatným autobusom

Organizátori sa postarali aj o vašu pohodlnú prepravu do depa. „Vzhľadom na očakávaný zvýšený počet cestujúcich bude na trase Námestie Maratónu mieru – Námestie osloboditeľov – Rušňové depo premávať bezplatná autobusová doprava. Odchody z Námestia Maratónu mieru budú každú hodinu od 9:00 do 16:00 hod. a späť z Rušňového depa taktiež každú hodinu od 9:30 do 16:30 hod. V prípade zvýšeného záujmu cestujúcich bude posila premávať operatívne a častejšie. Na Rušňoparádu 2016 sa môžete dostať aj vlakom z hlavnej železničnej stanice,“ uvádza sa na webstránke udalosti.

Rušňoparáda sa uskutoční už 16. a 17 apríla 2016 v košickom Rušňovom depe ZSSK, Pri bitúnku 2.

Foto: ilustračné

Zdroj: rusnoparada.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM