Peter Simon Správy

Podujatia pre obyvateľov mesta pokračujú aj v auguste: Prehľad akcií v srdci nášho mesta

V našom meste sa rozbehlo podujatie, ktoré sa dá nazvať novinkou. Radnica sa snaží námestie naplno využiť.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia pre obyvateľov mesta pokračujú aj v auguste: Prehľad akcií v srdci nášho mesta
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V našom meste počas letných prázdnin prebiehajú rôznorodé podujatia. Tie sú pod záštitou podujatia s názvom Rožňavské kultúrne leto 2016, ktoré organizuje radnica. Novinka sa v Rožňave rozbieha. Hlavným poslaním akcie je prilákať Rožňavčanov do ulíc mesta a samozrejme plnohodnotného využitia námestia.

„Programom rožňavského kultúrneho leta chceme pritiahnuť občanov mesta, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti,“ uviedla kultúrna referentka Lenka Leštáková.

Počasie prvý mesiac nedoprialo

Ako dodala Leštáková, v slovenských mestách trend oživenia verejných priestranstiev počas leta má už dlhšiu pôsobnosť. „U nás momentálne prebieha prvý ročník, počas ktorého prinášame na námestie koncerty, športové a tvorivé aktivity a rôzne iné. Chceme, aby námestie počas leta žilo,“ hovorí Leštáková.

Podľa slov referentky je vstupné zadarmo. „Neplatí sa žiadne vstupné, iba niektoré kreatívne aktivity, pri ktorých je nutné nakúpiť materiál budú spoplatnené. Účastníci za jednu nedeľu získajú do svojej knižky jednu pečiatku. Pre tých, ktorí sa zapoja do aktivít aspoň štyroch nedieľ čaká prekvapenie,“ dodáva Lenka Leštáková.

"Posledné dve podujatia v júli sa museli z dôvodu nepriaznivého podujatia zrušiť, respektíve preložiť na iný vhodný termín, ktorý momentálne ešte riešime. S podujatím a organizáciou som celkovo spokojná, avšak by som privítala väčšiu účasť obyvateľov nášho mesta, keďže to robíme všetko pre nich a dúfam, že už aj do Rožňavy dorazí pravé letné, augustové počasie, " hovorí kultúrna referentka nášho mesta.

Prvá augustová nedeľa na Námestí baníkov bude venovaná prevažne deťom s rodičmi. „O program sa 7. augusta od 16.00 hod. postará Občianske združenie Meduška. Deti sa môžu zabaviť pri maľovaní sadrových odliatkov a vyskúšať si prechádzku zmyslovým chodníčkom,“ dodala na záver kultúrna referentka Lenka Leštáková.

Program na mesiac august

Každú nedeľu v čase od 16:00 hod. do 18:00 hod. vás v severnej časti Námestia baníkov čaká tento program.

  • 7. august 2016 – Popoludnie s Meduškou
  • 14. august 2016 – Bublinová show a DJ s OZ Mesto v pohybe
  • 21. august 2016 – Športujeme pre zdravie s CVČ
  • 28. august 2016 – Petra Palevičová a prekvapenie pre verných účastníkov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM