Peter Simon Krimi

Pod Krásnou Hôrkou opäť niekto vyčíňal: Neuveriteľné, ako skončilo stanové mestečko!

Drevené mestečko po Krásnohorských hradných hrách sa dlho svojej kráse netešilo. Skončilo podobne ako minulý rok, keď ho rozkradli.

Ilustračný obrázok k článku Pod Krásnou Hôrkou opäť niekto vyčíňal: Neuveriteľné, ako skončilo stanové mestečko!
Zdroj: Dnes24.sk

Mohutnú drevenú pevnosť stavalo viacero mužov celý týždeň. Natrápili sa, no po skončení udalosti na ďalší deň prišiel šok. Stanové mestečko uvideli rozkradnuté.

„S priateľmi sme to bez nároku na honorár stavali 5 dní od rána do večera, na pokraji síl sme to dokončili v poslednej minúte a s pýchou sme hľadeli na naše dielo. V tej stavbe bola naša láska, náš um, pot a krv, minuloročnú stavbu nám ukradli tiež,“ povedal jeden zo staviteľov, Miroslav.

Podľa informácií na sociálnej sieti je už v danej veci podané trestné oznámenie, ktoré prešetruje polícia. Škoda je vyčíslená na približne 2 500 eur.

Organizátor hradných hier Peter Legnár pre náš portál povedal, že rozkrádanie mesta mu oznámili miestni obyvatelia.„Volali mi z dediny, že vidia ako rómovia rozkrádajú túto drevenú pevnosť a zatiaľ drevo schovávajú do neďalekého lesa smerom na rómsku osadu. Povedali mi, že to väčšinou robili neplnoleté deti, pretože sú v takomto prípade nepostihnuteľné,“ vraví Legnár.

Ako ďalej pokračoval, ešte v deň ukončenia podujatia tam ostali strážiť a už vtedy zmizli dve plechové smetné koše. „Kričali sme po nich, ale ako keby nič, len to ťahali ďalej. Stalo sa nám to aj minulý rok, no nečakali sme, že to bude aj tento,“ dodal Legnár.

Čakajú ho ešte ďalšie formality, polícii musí podať presný zoznam vecí, ktoré sa ukradli. „Neviem, čo bude nabudúci rok. Túto pevnosť sme chceli stále rozširovať do väčšej podoby, no takto ju môžeme začať stavať odznova,“ uzavrel smutným hlasom organizátor tohtoročných hradných hier.

foto: facebook.com

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM