Andrea Mesarčíková Krimi

Počas predvolebného zhromaždenia sa pobili dve rómske rodiny

V obci Hrušov došlo v stredu (24.11.) v kultúrnom dome a pred ním k hromadnej bitke občanov rómskej národnosti pre ich dlhodobé nezhody.

TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová.
„V kultúrnom dome sa popoludní konalo predvolebné zhromaždenie občanov, na ktorom sa podávalo jedlo i alkohol. Pod vplyvom alkoholu začal 51-ročný Ján S. vykrikovať na 21-ročného Tibora D., aby dal pokoj jeho neteri, s ktorou chodí. Ján S. neskôr s nožom ohrozoval Tiborovho 45-ročného otca, ktorého poranil na krku. Nasledovala hromadná bitka, pri ktorej boli šiesti muži zranení. Z nich dvaja boli v nemocnici ošetrení a štyria sú so zraneniami hospitalizovaní v nemocnici v Rožňave a Košiciach,“ konkretizovala Demjanovičová.
Podľa nej 45-ročný Ján D. utrpel bodné rany v oblasti hrudníka a žalúdka a bude sa liečiť okolo troch mesiacov, rezné rany na bruchu a ramene si bude liečiť 43-ročný Eugen L. asi 42 dní, 13-ročný Marcel S., ktorý má rezné poranenie pravej ruky s poranením šliach, sa bude liečiť asi 42 dní, 51-ročný Ján S. utrpel bodnú ranu na stehne s dobou liečenia na dva týždne, 21-ročný Tibor D. utrpel zlomeninu záprstnej kosti a reznú ranu na ramene s dobou liečenia 4 až 6 týždňov a 25-ročný Eugen L., ktorý má reznú ranu na ľavej ruke, by sa mal liečiť menej ako 10 dní.
„Rožňavský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva. Keďže osoby boli včera pod vplyvom alkoholu, nebolo možné s nimi vykonať potrebné procesné úkony,“ dodala policajná hovorkyňa.

Zdroj TASR Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM