Peter Simon Rôzne

Počas hudobnej nedele sa predviedli Rožňavčania: Námestím sa ozývali známe piesne

Program tohtoročného kultúrneho leta je zostavený pre každého. Svoje si v ňom nájdu deti aj dospelí. Nedeľňajšie popoludnie na Námestí baníkov patrilo hudbe.

Ilustračný obrázok k článku Počas hudobnej nedele sa predviedli Rožňavčania: Námestím sa ozývali známe piesne
14
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Kultúra sa v našom meste rozrastá, svedčí o tom aj veľké podujatie, ktoré malo minulý rok svoju premiéru a medzi Rožňavčanmi sa osvedčilo. Zrekonštruované námestie tak aj počas tohtoročných horúcich letných dní ožíva hudbou, spevom, tancom a inými lákadlami nie len pre deti. Roman Jakobej a Stevie Heart si pre Rožňavčanov pripravili známe hity a aj niečo z vlastnej tvorby.

„Tak ako minulý rok, aby sme mali prehľad o tom, kto absolvoval najväčší počet týchto podujatí, sme pripravili kartičky. Na tie bude potrebné zbierať pečiatky zo všetkých podujatí v mesiacoch júl a v mesiaci august. Na konci vyžrebujeme účastníka, ktorý sa najviac podieľal, zapájal a zúčastnil týchto podujatí,“ povedala vedúca odboru školstva, Janka Mičudová.

Prvý ročník, teda nultý, organizátorom ukázal, o čo je vlastne v meste Rožňava záujem a naopak, ktoré podujatia sa neuchytili. „Na základe toho sme urobili ponuku a zostavili sme jednotlivé podujatia, jednotlivé koncerty a vystúpenia umelcov tak, aby sme oslovili širokú škálu našich obyvateľov, čiže každého počnúc od tých najmenších, až po tých skôr narodených. Najväčší záujem bol o koncerty, a práve na ne sme sa najviac sústredili. Každá nedeľa bude patriť koncertu, sú to koncerty, ktoré sú zamerané na retro hudbu, rockovú hudbu, no taktiež aj koncerty, ktoré sú zamerané na charitatívne účely,“ hovorí vedúca odboru.

Počas popoludnia 23. júla na pódiu vystúpil Roman Jakobej a Stevie Heart s kapelou. U2, Elvisa Presleyho, Eda Sheerana, ale hlavne vlastnú tvorbu mladých Rožňavčanov si diváci mohli po prvýkrát vypočuť v rámci Rožňavského kultúrneho leta. „Obdiv si zaslúži výkon Romana Jakobeja, ktorý zvládol svoje piesne odohrať bez kapely iba so svojou bassgitarou a efektmi. Koncert Stevieho Hearta bol bohužiaľ ukončený kvôli dažďu, a to symbolicky piesňou Ain't no sunshine,“ doplnila Lenka Leštáková z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu.

Rožňavské kultúrne leto 2017:

  • 6. 8. – nedeľa 16:00 hod. HUDOBNÁ NEDEĽA – Milan a Mike Capákovci a SLÁVNA „ZLATÁ“ HISTÓRIA ROŽŇAVY A MALÍ ZLATOKOPI – Banícke múzeum
  • 13. 8. – nedeľa 16:00 hod. HUDOBNÁ NEDEĽA – Acoustic Nights, Massriot
  • 20. 8. – nedeľa 16:00 hod. ZÁBAVNÉ POPOLUDNIE SO ZUŠKOU
  • 25. 8. – piatok 16:00 hod. BUBBLE DAY – Rožňavský mládežnícky parlament, Mesto v pohybe
  • 1. 9. – piatok 16:00 hod. POPOLUDNIE S DIVADLOM ACTORES- The Family Bandwagon 2
Obrazom: Počas hudobnej nedele sa predviedli Rožňavčania
14
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM