Kultúra

Piknik v Betliari: Dobové kostýmy a vystavené sochy vrátili návštevníkov do časov minulých

Na vstupnej bráne kaštieľa Betliar včera slávnostne odhalili sochy, ktoré budú od teraz skrášľovať vstupnú časť do areálu. Pri tejto príležitosti usporiadali aj piknik v parku. Aha, ako to tam žilo.

Ilustračný obrázok k článku Piknik v Betliari: Dobové kostýmy a vystavené sochy vrátili návštevníkov do časov minulých
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenské národné múzeum Betliar pod vedením nového riaditeľa Júliusa Barcziho aj tento víkend pripravilo pre svojich návštevníkov bohatý program. Po minulotýždňovej superúspešnej výstave šperkov, to včera bolo odhalenie sôch pri vstupnej bráne do kaštieľa a pozvanie na piknik pred kaštieľ. Prostredníctvom neho ste sa mohli preniesť do čias, keď tu vznešená spoločnosť trávila príjemné chvíle v objatí krásnej prírody. Na akcii sa pritomných okrem riaditeľa múzea Berliar prihovoril aj starosta obce a primátor mesta Rožňava. Návštevníkov pri vstupe vítala vznešenosť oblečená do odevu z čias Andrássyovcov, čo zaujalo hlavne deti. Všetci prišli dobre pripravení, nechýbali deky a piknikové koše, pripravené bolo aj chutné menu.

Zrušil zákazové značky

Riaditeľ SNM Betliar Július Barczi včera popri slávnostnom odhalení sôch zrušil aj zákazové značky, ktorými sa to v poslednej dobe pri kaštieli v Betliari len tak hemžilo. Od včerajšieho dňa sa tak môžete kľudne v betliarskom parku poprechádzať so svojim psíkom (samozrejme na vôdzke) a zrušený je aj zákaz chodenia po trávniku.

Autor: Peter Simon

Zdroj: betliar.eu

V Betiari slávnostne odhalili sochy
1
Galéria
V Betiari slávnostne odhalili sochy
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM