Radka Deckerová Kultúra

Piatok, trinásteho

"Nešliapnuť na kanálový poklop, trikrát odpľuť cez ľavé rameno pri stretnutí s mníškou, nechať sa ráno popľuvať dôveryhodnou osobou, aby sa na človeka prilepilo šťastie.

To je len zopár „zaručene účinných“ rituálov, ktoré majú ochrániť jedinca pred smolou v piatok trinásteho" hovorí Anežka Kleinová pracovníčka Gemerského osvetového strediska. Avšak autori medzinárodnej výstavy fotografií Bánóczi László, Tóth László a Jozef Peniaško – členovia Klubu hornozemských fotografov – nemali najmenšie obavy na tento deň, spojený s negatívnymi poverami, naplánovať vernisáž výstavy v Galérii Gemerského osvetového strediska. „Títo fotografi sú známi nielen svojim umeleckým cítením, ale aj nadhľadom a zmyslom pre humor, preto sa nechajme prekvapiť aké fotografie pre túto výstavu Piatok, trinásteho pripravili pre všetkých zvedavcov“ pridáva Anežka Kleinová. Čo však môžme s určitosťou potvrdiť, spestrením slávnostného otvorenia výstavy bude prezentácia brušných tanečníc. Výstavu otvorí renomovaná kunsthistorička Mgr. Edita Kušnierová.

Vernisáž výstavy sa uskutoční 13. mája 2011 o 16.00 v Ga­lérii Gemerského osvetového strediska, Betliarska 8, Rožňava. ?Výstava bude prístupná v pracovných dňoch do 17. júna 2011. Vstupné: 0,50 € Ďalšie informácie: www.gos.sk

piatok_13
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM