Správy

Pätnásť stredných odborných škôl rozšíri svoje názvy: Medzi nimi aj jedna z nášho okresu

Pätnásť stredných odborných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK) bude mať po novom názov rozšírený o prívlastok charakterizujúci ich nosné študijné a učebné odbory.

Ilustračný obrázok k článku Pätnásť stredných odborných škôl rozšíri svoje názvy: Medzi nimi aj jedna z nášho okresu
Zdroj: TASR

Schválilo to 16. mája krajské zastupiteľstvo.

Zmenené názvy sa týkajú týchto škôl – v Košiciach sú to Stredná odborná škola (SOŠ) obchodu a služieb Jána Bocatia, SOŠ technická a ekonomická Jozefa Szakkayho, SOŠ priemyselných technológií na Učňovskej ulici, SOŠ beauty služieb na Gemerskej a SOŠ informačných technológií na Ostrovského ulici. V Spišskej Novej Vsi ide o Strednú priemyselnú školu (SPŠ) technickú (predtým Technickú akadémiu) a SOŠ techniky a služieb. Ďalšími školami sú SOŠ agrotechnická v Moldave nad Bodvou, SOŠ dopravy a služieb v Strážskom, SOŠ techniky a služieb vo Veľkých Kapušanoch, SOŠ techniky a remesiel v Kráľovskom Chlmci, SOŠ agrotechnických a gastronomických služieb v Pribeníku, Spojená škola v Sečovciach s organizačnými zložkami Gymnázium a SOŠ techniky a služieb, a Spojená škola v Dobšinej s organizačnými zložkami Gymnázium a SOŠ techniky a služieb.

Zmena vyplýva zo zákona o odbornom vzdelávaní a príprave.

„Samosprávny kraj je povinný v zmysle zákona priradiť prívlastok k názvu školy, respektíve zmeniť typ strednej školy najneskôr do 31. augusta 2020,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM