Správy

Parkovanie na sídlisku Juh: Podľa viacerých je to dosť kritické

Do redakcie nám prišlo zopár námetov, že obyvatelia sídliska majú problémy s parkovaním. Miesto kde odstavia svoje auto hľadajú aj desiatky minút.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie na sídlisku Juh: Podľa viacerých je to dosť kritické
Foto: Radka Deckerová

Je pravda, že sme točili okolo 4 poobede ale už vtedy bolo dosť husto na Juhu s autami. No vo večerných hodinách a cez víkend je to oveľa horšie.

Zopár respondentov sa nám vyjadrilo aj mimo kameru, že situácia je dosť kritická.

„Pomohlo by vybudovanie nových parkovacích plôch, my máme zaujem!“ prezradil čitateľ Peter.

„Niekto ma aj tri autá, hlavne tie služobné, všade BL značky a samozrejme ich rodinné stojí celý tyždeň na jednom mieste a zaberá parkovnaciu plochu pre tých menej vyvolených“, komentoval pán Juraj.

„Ja mám s parkovaním strašne veľké problémy na ulici Kyjevská a to už okolo štvrtej, piatej. Často krát musím ísť zaparkovať pred nákupné stredisko. Aj keď neviem či je tam parkovanie povolené“, rozčuľoval sa Miroslav.

S týmto problémom sme sa obrátili aj na vedenia mesta, či v najbližšej dobe plánuje nejakú výstavbu, a aký je jeho názor na danú tému. „Mesto Rožňava si uvedomuje kapacitne nevyhovujúci stav parkovacích miest, ktorý pretrváva dlhšiu dobu. V rokoch 2009 až 2013 boli vytvorené desiatky nových parkovacích miest, o.i. aj na sídlisku JUH. Mesto má záujem podľa svojich možností pokračovať v rozšírení parkovacích plôch. Na základe skúseností z iných lokalít predpokladáme, že plošným vyznačením parkovacích miest podľa platných noriem, by sa ich počet znížil. Stavebný úrad v tomto čase neeviduje žiadny návrh v zmysle stavebného zákona na výstavbu nových parkovacích miest na sídlisku JUH“. Mesto Rožňava-Alena Šikúrová referent Odboru výstavby

Zdroj: Peter Simon

Parkovanie na sídlisku Juh
1
Galéria
Parkovanie na sídlisku Juh
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM