Peter Simon Správy

Parádna akcia v rožňavskej škôlke: Detičky sa športovo vyžili, FOTO

Projekt Beh na Mount Ernest je novým projektom Materskej školy na Ulici Ernesta Rótha v Rožňave, ktorý podporilo mesto Rožňava a aj Občianske združenie rodičov „Naša škôlka – Rožňava“.

Ilustračný obrázok k článku Parádna akcia v rožňavskej škôlke: Detičky sa športovo vyžili, FOTO
15
Galéria
Zdroj: MŠ Ernesta Rótha

Ak informovala náš web riaditeľka materskej školy v Rožňave Alica Benediktyová, kľúčovým zámerom je vytvoriť pravidelne sa opakujúcu spoločnú pohybovú aktivitu rodín s materskou školou s akcentom na zdravý životný štýl.

„V kontexte profilácie školy podporujeme v denných aktivitách tried i v rámci celoškolských aktivít napr. záujem o pohyb, športové aktivity, vedieme deti k správnemu držaniu tela, koordinácii pohybov, precvičovaniu všetkých svalových partií, rozvíjame priateľstvá a zmysel pre fair play,“ spresnila Alica Benediktyová.

„Mount Ernest je najvyššie prírodné miesto v areáli materskej školy – umelo vybudovaný kopec, ktorého pomenovanie je parafrázou názvu najvyššieho vrchu Zeme a názvu ulice MŠ,“ doplnila riaditeľka.

V dopoludňajšej časti projektu zdolávali kopec deti a pani učiteľky štafetovým behom, v popoludňajšej časti rodičia s deťmi zdolávali Mount Ernest behom po vyznačenej trase. Odmenou im boli medaila, účastnícky list a maľovanka. „Sprievodnými aktivitami spoločného popoludnia boli ďalšie športové stanovištia, kde si deti mohli vyskúšať slalomovú jazdu na kolobežkách, chôdzu na rovnovážnom hadovi, kladinkách, hry na balančných doskách, skákanie na trampolíne, skákacej tyči, rodinný futbal a pod. Teší nás veľký záujem a účasť rodín, ktoré prišli dňa 27.septembra 2018 zmysluplne stráviť krásne jesenné popoludnie a odštartovať tak novú športovú tradíciu v materskej škole,“ uviedla na záver riaditeľka školy Alica Benediktyová.

Obrazom: Beh na Mount Ernest
15
Galéria
Zdroj: MŠ Ernesta Rótha
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM