Peter Simon Správy

Pán Karol vysadil strom priamo na cestu: Recesia a varovný signál pre vodičov

Obyvateľ Brzotína chcel upozorniť na zlý stav vozovky. Do jedného z výtlkov zasadil menší strom.

Ilustračný obrázok k článku Pán Karol vysadil strom priamo na cestu: Recesia a varovný signál pre vodičov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vodiči, ktorí prechádzali vozidlom cez obec Brzotín sa nestačili čudovať vlastným očiam. Cestu im krížil strom vysadený v jednom z výtlkov. Ihneď nám do redakcie čitatelia posielali fotografie a my sme sa vybrali zisťovať viac. Ako sme sa na mieste dozvedeli, obyvateľ obce chcel vysadením stromu upozorniť na zlý stav cesty a zabrániť poškodzovaniu vozidiel. Vodiči a okoloidúci si túto kuriozitu fotili na telefóny. Prvou zastávkou po zistení informácií bol pán Karol Kovács z obce Brzotín. Hlavný aktér nám prezradil svoje dôvody.

„Výsadbou stromu na vozovku som chcel upozorniť na jamy, ktoré sa nachádzajú na tejto ceste. Osobne som si tu zničil nápravu na vozidle a z jednej strany som chcel predísť tomu, aby si ju zničili aj ostatní. Ďalším bola trošku asi taká recesia a upozornenie na celkový stav cesty. Vyfrézovaná je už približne rok a neviem kedy príde k oprave, ak vôbec príde. Strom som vysadil priamo do diery a následne ho zasypal zeminou,“ uvádza Kovács.

Telefonicky sme kontaktovali starostu obce Brzotín o jeho vyjadrenie k danej situácii. Ten nám prezradil, že daný úsek cesty nepatrí obci. Ľudia toho majú už samozrejme dosť. Tá cesta nepatrí obci. Informácie mám také od Správy ciest, že nevedia momentálne podať presný termín opravy daného úseku vozovky. Ten strom som videl, keď som prechádzal autom okolo. Strom následne podľa mojich informácií odstránila osoba, ktorá ho aj na dané miesto umiestnila," uviedol pre náš web starosta obce Brzotín Pavol Gášpár.

Môže vás zaujímať:

Kuriozita neďaleko nášho mesta: Vodičov straší strom zasadený uprostred cesty

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM