Marcel Mojžiš Rôzne

Pán Capák doúradoval: Mesto mu zakázalo boj s dierami!

Učiteľ s lopatou v ruke. Aj takto už celé mesiace vídať Milana Capáka, ktorý sa nielen v Rožňave, ale po celom Slovensku preslávil ako plátač dier na chodníkoch. Zdá sa však, že jeho aktivite odzvonilo. Mesto mu totiž opravovať komunikácie zakázalo.

Vo voľnom čase, na svoje náklady a vlastnými rukami. Presne takto už vyše roka bojuje vyštudovaný pedagóg Milan Capák s dierami v Rožňave. Opravovať chodníky a cesty ho pritom nakopla nešťastná udalosť. Keď si jeho manželka na poškodenom chodníku vyvrtla členok, povedal si – a stačilo!

[blockquote]Odvtedy ho vídať po meste opravovať na vlastnú päsť rozbité komunikácie. Niektorí z Rožňavčanov však za jeho nezvyčajným počínaním vidia iba obyčajný exhibicionizmus. Je pravda, že pán Capák sa pred nikým neskrýva. A do opráv sa nepúšťa tajne za rúškom noci, ale pokojne rovno za bieleho dňa a to i v najväčšej špičke. **[/blockquote] Presne tak sme ho zastihli aj začiatkom leta. Vtedy sa rozhodol chodcom vylepšiť cestu na rohu budovy bývalej strednej zdravotnej školy. **Robil tak pokojne počas najväčšieho ruchu a tak neunikol pohľadu ani jedného z okoloidúcich. Viac si pozrite [link=http://www­.roznava24.sk/clan­ky?extend.138032]TU![­/link] Reči o predvádzaní však známy hudobník odmieta. Za šou totiž nepovažuje opravy komunikácií, ale práve jeho muzikantské vystúpenia na pódiu.

Mestu dáva mesiac[/size][/co­lor]

Zdá sa však, že jeho aktivitám minimálne na čas odzvonilo. Mesto mu totiž plátať diery na chodníkoch zakázalo. Radnica Milanov Capákovi poslala list, v ktorom podľa portálu tvnoviny.sk **argumentuje tým, že jeho opravy komunikácií v Rožňave nie sú v súlade s technologickým postupom a normami. Úradníci sa však zatiaľ vyštudovaného učiteľa nechystajú sankcionovať. **Viac [link=http://tvn­oviny.sk/sekci­a/spravy/regi­ony/paradox-v-roznave-opravoval-chodniky-zadarmo-no-zakazali-mu-to.html]TU.[/link] Ten sa však len tak nevzdáva a hoci si plánuje dať mesačnú pauzu, magistrát vyzýva, aby sám prišiel s riešením. Inak vraj začne konať opäť.

Pán Capák opäť opravuje chodníky v meste :)
1
Galéria
Pán Capák doúradoval: Mesto mu zakázalo boj s dierami!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM