Peter Simon Správy

Oprava chodníkov potešila mamičky s deťmi: Nájdu sa však aj záporné reakcie

Samospráva nášho mesta sa rozhodla v tomto roku opraviť niekoľko kilometrov chodníkov. Na niektorých už prebieha samotné asfaltovanie.

Ilustračný obrázok k článku Oprava chodníkov potešila mamičky s deťmi: Nájdu sa však aj záporné reakcie
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Niektoré chodníky v meste už vynovené sú a iné zas ešte asfaltovanie len čaká. Podľa slov primátora nášho mesta Pavla Burdigu sa tento rok opravuje 7 kilometrov chodníkov, čo predstavuje náklady pre mestskú kasu v približnej výške 70 000 eur. „Budeme sa snažiť každým rokom získavať financie na ďalšie úseky. Ja som si skoro všetky prešiel a veľká časť je v dezolátnom stave. Snažili sme sa v každej lokalite vybrať tie najhoršie,“ dodal pre náš web Burdiga.

Obnova chodníkov sa väčšine ľudí pozdáva. Nami oslovení respondenti na ulici Zakarpatskej (sídlisko Juh) neskrývali radosť, keďže sa po desiatkach rokov môžu opäť prejsť po hladkom a novom asfalte.

„Nemyslela som si, že sa tohto momentu dočkám. Sídlisko ožilo, aspoň na miestach kde je nový chodník. Asfalt vytiahol von deti aj celé mladé rodiny, ktoré sa tu prechádzajú s kočíkmi a deti si kreslia po novom chodníku,“ hodnotila svoje pocity staršia obyvateľka sídliska Juh Mária.

„Je to super, škoda, že to neurobili na celom území mesta. Fakt by mesto podľa mňa ožilo a každý by sa v dobrom počasí prechádzal. Mne táto rekonštrukcia vyhovuje, keďže máme mále dieťatko a môžeme sa sním teraz pokojne prechádzať,“ prezradila Janka.

Sú aj takí, čo majú na prebiehajúce opravy opačný názor. „Firma, ktorá opravuje chodníky v Rožňave by sa mala zamyslieť nad svojou takzvanou kvalitnou prácou. Prešiel som už kus sveta a ešte som nevidel, aby sa ochranné obrubníky chodníka zalievali novým asfaltom, proste toto je obyčajná fušerina a nie normálna práca. Vedenie mesta by sa tiež malo zamyslieť, kam idú mestské peniaze, toto sa nepáči nie len mne, ale asi 2/3 obyvateľstva mesta. Tie obrubníky, ktoré sa tak bezhlavo zalievajú majú vyššiu hodnotu, ako celá táto práca, ktorá je tým pádom o ničom,“ prezradil Ladislav.

Pozrite si v našej galérii, ako to vyzerajú chodníky po rekonštrukcii.

Obrazom: Rekonštrukcia chodníkov v meste napreduje
26
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM