Peter Simon Správy

Matej Tóth v Rožňave: Jeho kroky smerovali na základnú školu, FOTO

Jednu z rožňavských základných škôl navštívil vzácny hosť. Žiaci dostali priestor aj na selfíčka.

Ilustračný obrázok k článku Matej Tóth v Rožňave: Jeho kroky smerovali na základnú školu, FOTO
24
Galéria
Zdroj: ZŠ Ul. pionierov 1, Rožňava

Základná škola na ulici Pionierov v Rožňave hostila vzácnu návštevu. Deti sa na príchod hosťa poriadne pripravili. Ako informuje stránka spomínanej školy, v utorok, 10. októbra 2017 v popolud­ňajších hodinách navštívil školu známy slovenský atlét Matej Tóth.

„Prišiel slávnostne a hlavne osobne odovzdať certifikát Športovej akadémie Mateja Tótha. Pri tejto príležitosti sme si s ním v priestoroch telocvične zorganizovali moderovanú diskusiu o jeho akadémii, olympijskom zlate a samozrejme aj o titule majstra sveta,“ informuje škola.

V závere bola autogramiáda a priestor na fotky, selfíčka. „Úsmev na perách všetkých zúčastnených hovoril za všetko. Ďakujeme Matej za návštevu a prajeme zo srdca ešte veľa, veľa úspešných a „zlatých“ kilometrov,“ doplnila škola.

Podujatie sa organizovalo aj za spolupráce Gemerského olympijského klubu, a najmä jeho predsedovi Jurajovi Králikovi.

„Atletika mi nevzala nič, naopak, dala mi všetko, čím som. Za týmto mojím výrokom si stojím, a to je aj hlavný dôvod, prečo sme sa rozhodli založiť Športovú akadémiu Mateja Tótha. Vďaka športu som sa nielen fyzicky zdravšie vyvíjal, ale hlavne mal obrovský prínos pre môj osobnostný rozvoj. A cieľom našej akadémie je práve to. Preto beriem ako spoločenskú zodpovednosť odovzdať svoje skúsenosti ďalším generáciám. Tak ako som sa ja motivoval a mal vzory v minulosti, chcem aj ja pozitívne vplývať na motiváciu detí a mladých športovcov,“ povedal Matej Tóth, olympijský víťaz 2016.

Olympijský víťaz a majster sveta v atletike Matej Tóth so svojim tímom priniesol celoslovenský projekt pre deti predškolského a mladšieho školského veku – Športovú akadémiu Mateja Tótha. Tento projekt oslovil spoločnosť O2, ktorá sa stala jeho podporovateľom a hlavným partnerom. Práve vďaka tejto spolupráci získalo 24 škôl z celého Slovenska celoročný grant, ktorý umožňuje bezplatne, dvakrát v týždni, športovať takmer 500 deťom.

Akadémia vytvorila precízne prepracovanú, modernú metodiku, vyškolila trénerov a spoločnosť O2 projekt podporila finančne a marketingovo. Každý na Slovensku prostredníctvom platformy Dobrý beh O2 (www.dobrybeh.o2.sk), dostal možnosť zapojiť sa do grantu a vybehať celoročné športovanie pre skupinu 20 detí vo svojom okrese.

Akcia mala veľký úspech a už poznáme jednotlivých víťazov, ktorým zástupcovia Športovej akadémie Mateja Tótha a spoločnosti O2 odovzdali víťazné plakety, ktoré ich oprávňujú byť súčasťou Grantu O2 a využívať jeho výhody. Súčasťou odovzdávania častokrát bola aj osobná účasť olympijského víťaza a majstra sveta Mateja Tótha. Odovzdávanie plakiet malo na školách slávnostný priebeh za účasti detí, predstaviteľov školy a samosprávy.

Spoločnosť O2 a Športová akadémia Mateja Tótha priniesla na Slovensko novú športovú aktivitu pre deti s prepracovanou metodikou, elektronickou žiackou knižkou a jedinečným tréningovým programom, ktorý dbá na kvalitu pohybu, zdravý vývoj dieťaťa a radosť z pohybu.

Projekt sa v krátkej dobe podarilo etablovať na Slovensku predovšetkým zásluhou spoločnosti O2, za čo si zaslúži poďakovanie nielen Športovej akadémie Mateja Tótha, ale predovšetkým detí, ktoré majú možnosť sa správne športovo a mentálne vyvíjať. A to je cieľom zmysluplnej myšlienky podporného projektu – Powered by O2.

Obrazom: Matej Tóth v Rožňave
24
Galéria
Zdroj: ZŠ Ul. pionierov 1, Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM