Peter Simon Správy

Okolie kaštieľa v Betliari zaplnili pestrofarebné kvety: Gróf obľuboval najmä exotiku, FOTO

Návštevníkov kaštieľa najviac zaujali pestrofarebné kvety a výrobky zručných remeselníkov.

Ilustračný obrázok k článku Okolie kaštieľa v Betliari zaplnili pestrofarebné kvety: Gróf obľuboval najmä exotiku, FOTO
25
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie múzea v Betliari si pre širokú verejnosť aj tento rok pripravilo podujatie, ktoré sa teší veľkej obľube. Prítomní si mohli počas slnečnej soboty, 6. mája 2017 vychutnať kultúrny program, ale i lákadlo, ktorým bol kvetinový a remeselnícky trh. Areál pred kaštieľom zaplnili stovky pestrofarebných kvetov, ktoré jednoznačne patria ku histórii sídla Andrássyovcov, ale i k prebúdzajúcej sa jarnej prírode.

Organizovanie tohto podujatia sa podľa slov riaditeľa múzea osvedčilo už v minulosti. „Podujatie bolo stále jednodňové, no tento rok sme sa rozhodli majáles rozložiť na viacero dní, keďže sa zo strany návštevníkov teší veľkej obľube. Prítomní si v prvý deň mohli užiť kultúrny program a aj tradičný kvetinový a remeselnícky trh,“ hovorí Július Barczi.

Ako dodal, toto podujatie má určite spojitosť aj s minulosťou. „Aj gróf Andrássy bol nadšencom kvetín, či drevín. Obľuboval najmä exotiku ako banánovníky, či palmy, keďže cestoval. Exteriér a interiér kaštieľa však zdobili aj ruže a pestrofarebné odrody orchideí,“ dodal Barczi.

3. ročník majálesu sa koná v Betliari od 6. do 8. mája 2017. V sobotu si návštevníci okrem kvetín a výrobkov mohli pozrieť aj divadelné predstavenie Prešibaný kocúr v čižmách, ktorému sa najviac potešili najmenší. Pre tých skôr narodených bol pripravený koncert skupiny Retro Music Band z Rožňavy.

„V nedeľu, 7. mája 2017 je bezplatný vstup do kaštieľa. Ten bude verejnosti otvorený aj v pondelok 8. mája,“ uviedla kultúrno-propagačná manažérka múzea, Judita Krajčiová.

Obrazom: Majáles a kvetinový trh v Betliari
25
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM