Radka Deckerová Krimi

Odvážny kúsok: Miloš s 2,04 promile za volantom...

V pondelok dvaja 40-roční muži takmer v tom istom čase si sadli za volant s povzbudením. Jeden nafúkal, druhý sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Teraz im hrozí, že si až rok posedia v chládku.

Poverení príslušníci PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili :

42-ročného Miloša z Košíc, ktorý včera o 21,33 hod. riadil osobné motorové vozidlo zn. Ford Focus po Baníckej ulici v Dobšinej (okr. Rožňava), kde bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Vodič bol podrobený dychovou skúškou na zistenie požitia alkoholu, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,98 mg/l alkoholu v dychu (2,04 promile).

44-ročného Františka z okresu Rožňava, ktorý včera o 21,50 hod. viedol osobné motorové vozidlo zn. Citroen Xantia po miestnej komunikácii v obci Henckovce, kde pri prejazde cez most nad riekou Slaná prednou časťou vozidla narazil do železného zábradlia mosta. Následne na výzvu hliadky PZ sa odmietol podrobiť vyšetreniu na zistenie návykovej látky dychovou skúškou a zároveň sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi, alebo iného biologického materiálu.

Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.

roznava24/Szabó

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM