Peter Simon Správy

Odklepnuté poslancami: Hlavným architektom mesta sa stal Peter Tešlár

Rožňava má hlavného architekta – urbanistu. O mandáte rozhodli poslanci na mestskom zastupiteľstve v hlasovaní.

Ilustračný obrázok k článku Odklepnuté poslancami: Hlavným architektom mesta sa stal Peter Tešlár
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z bodov predprázdninového pracovného stretnutia primátora a poslancov bolo aj vymenovanie hlavného architekta – urbanistu mesta Rožňava.

Ako sa píše v materiáli, Mestské zastupiteľstvo v Rožňave na svojom zasadnutí dňa 27. apríla 2017 súhlasilo s vytvorením funkcie hlavného architekta – urbanistu mesta Rožňava a žiadalo Komisiu výstavby, územného plánovania, životného prostredia a miestnych komunikácií pri MZ v Rožňave o vypracovanie kritérií na vyhlásenie výberového konania.

„Hlavného architekta – urbanistu na návrh primátora vymenúva, najmä z radov občanov mesta, na dobu neurčitú a odvoláva mestské zastupiteľstvo 3/5 väčšinou hlasov všetkých poslancov. Hlavný architekt – urbanista zodpovedá za svoju činnosť mestskému zastupiteľstvu a primátorovi mesta,“ predniesol informácie poslancom primátor mesta.

Ako dodal, Hlavný architekt – urbanista zabezpečuje najmä urbanistickú koncepciu, činnosť územného rozvoja mesta, spracovanie územno-plánovacích podkladov a územno-plánovacej dokumentácie na úrovni mesta, spracovanie koncepčných dokumentov využitia územia mesta, spracovanie dopravných a sociálno-ekonomických dokumentov súvisiacich s celkovým územným rozvojom mesta, prípravu urbanisticko – architektonických zámerov mesta, tvorbu územných a ekologických informácií ako informačného systému mesta a strategický rozvoj mesta.

„Mesto Rožňava dňa 19. marca 2018 vypísalo Oznámenie o voľnom pracovnom mieste na pozíciu HLAVNÝ ARCHITEKT MESTA ROŽŇAVA, ktoré bolo zverejnené na úradnej tabuli a na webovom sídle mesta. Do termínu doručenia prihlášok (do 6.4.2018) podali prihlášku dvaja uchádzači, z ktorých jeden ani v dodatočnej lehote nepredložil „Víziu rozvoja mesta s urbanistickou koncepciou územného rozvoja mesta a jeho spádovej aglomerácie“, z toho dôvodu k pohovoru pripustený nebol a druhý účastník Ing. arch. Peter Tešlár bol pracovnou skupinou na pracovnú pozíciu "Hlavný architekt mesta Rožňava“ odporučený na uvedenú pracovnú pozíciu. Údaje o spôsobe a čase výkonu práce hlavného architekta po jeho vymenovaní mestským zastupiteľstvom, budú zverejnené na webovom sídle mesta," uvádzalo sa v správe k vymenovaniu.

Na rad teda prišlo hlasovanie. Poslanci na zastupiteľstve jednohlasne odklepli Petra Tešlára za hlavného architekta mesta Rožňava. Následne sa postavil primátor a pred zastupiteľstvom osobne novozvolenému architektovi zagratuloval. Ako odznelo na zastupiteľstve, Tešlár svoju funkciu začne vykonávať od prvého júla tohto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM