Peter Simon Šport

Od kolies budú opäť odlietavať spŕšky blata: Chystá sa už 14. ročník Dobšinskej zimy

Zimné automobilové preteky sa v meste Dobšiná už stali akousi tradíciou. Svedčí o tom aj fakt, že sa v tomto roku organizuje už 14. ročník. Prečítajte si prvé informácie.

Ilustračný obrázok k článku Od kolies budú opäť odlietavať spŕšky blata: Chystá sa už 14. ročník Dobšinskej zimy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Autoklub EHC Dobšinský kopec v spolupráci s mestom Dobšiná usporiadajú dňa 6. februára 2016 zimnú automobilovú súťaž pod názvom XIV. Dobšinská zima 2016, ktorá bude zaradená aj do seriálu Minirally cupu 2016 a voľného Dobšinského pohára.

Ako informoval organizačný výbor Dobšinskej zimy 2016, trate rýchlostných skúšok budú z časti obmenené, ale situované rovnako ako v roku 2015. Nebude tak chýbať známa rýchlostná skúška Vlčia dolina – Podkova, RS Žrebčín, RS Eurobus, RS Dobšiná – Tri ruže.

Uzávierka prihlášok je stanovená na 31.1.2016. Štart preteku bude dňa 6. februára 2016 od 10:00 hod. „Obyvatelia ulíc, ktoré budú súčasťou RS Dobšiná – Tri ruže budú tak, ako po minulé roky osobitne vyrozumení s časovým harmonogramom obhliadky trate a priebehu preteku,“ informuje organizačný výbor pretekov.

Organizátor pre motoristických priaznivcov pripravil aj tohto roku množstvo prekvapení v štartovom poli, ktoré bude naplnené pretekármi zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Česka. Toto podujatie je jedno z mála, na ktorom sú povolené pneumatiky s hrotmi, čo dodáva tomuto preteku jeho výnimočnosť. „Veríme, že aj tohto roku budú vhodné zimné, snehové podmienky, aby mohli pretekári naplno ukázať jedinečnú jazdu na hrotoch,“ uvádza na záver organizačný výbor Dobšinskej zimy 2016.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM