Peter Simon Správy

Ocenenie osobností Košického kraja aj pre Gemerčanov: Komu sa ušlo tejto pocty?

Na Slávnostnom zhromaždení predstaviteľov a zástupcov KSK vo štvrtok, 26. októbra 2017 v Štátnom divadle v Košiciach odovzdal predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa najvyššie ocenenia regionálnej samosprávy 18 jednotlivcom a šiestim kolektívom.

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie osobností Košického kraja aj pre Gemerčanov: Komu sa ušlo tejto pocty?
Zdroj: Janka Brdárska Molčanová

Ako informovala Zuzana Bobriková, verejné ocenenie Cena Košického samosprávneho kraja sa udeľuje podľa Zásad a postupu pre udeľovanie verejných ocenení KSK jedenkrát ročne osobnostiam, kolektívom alebo právnickým osobám za osobitný prínos pre rozvoj KSK, za činy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, cirkevnej, kultúrnej a umeleckej, publicistickej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti.

„Ocenené kolektívy a osobnosti vybrala a odporúčala zastupiteľstvu komisia na udelenie verejného ocenenia zložená z predsedov komisií zastupiteľstva a predsedov poslaneckých klubov. V roku 2017 prevzali Cenu KSK štyria jednotlivci a jeden kolektív. Druhým najvyšším ocenením je Cena predsedu KSK, ktorú získali rovnako štyria jednotlivci a jeden kolektív. Plaketu predsedu KSK odovzdal Zdenko Trebuľa desiatim jednotlivcom a štyrom kolektívom,“ uviedla Borbiková.

Cenu KSK predstavuje medaila zobrazujúca erb KSK, súčasťou je certifikát a finančný dar vo výške 665 eur. Ďalším verejným ocenením je Cena predsedu KSK, ktorej súčasťou je finančný dar vo výške 335 eur.

Ocenení boli aj obyvatelia nášho okresu. Plaketu predsedu KSK si prevzali: Ing. Štefan Bašták – starosta obce Slavošovce a poslanec Zastupiteľstva KSK, Mária Brdárska – Janoška – nositeľka tradícií z Rejdovej, Stromíš – folklórna skupina z Vlachova, Kolektív autorov publikácie Potulky dejinami Plešivca – László Kardos, Ing. Juraj Ronec, Mgr. Alexander Derda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM