Peter Simon Správy

Obyvateľ obce sa na stav cesty už nedokáže pozerať: Na vlastné náklady si zabezpečil asfaltovú drť

Cesta ako ementál. Aj takéto vtipné poznámky padajú na jednu z ciest v obci Krásnohorská Dlhá Lúka. Určite sa na tom niektorí pousmejú, no pre obyvateľov priľahlých domov je to dennodenné trápenie a ničenie auta. Jeden z obyvateľov sa na to už nedokázal pozerať.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľ obce sa na stav cesty už nedokáže pozerať: Na vlastné náklady si zabezpečil asfaltovú drť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V obci Krásnohorská Dlhá Lúka, neďaleko nášho mesta, ktorá je známa v širokom okolí a aj za hranicami nášho mesta krásou prírody a unikátnou jaskyňou, riešia obyvatelia jeden veľký problém. Už niekoľko rokov je jedna z ciest, ktorá vedie priamo pomedzi obydlia hrozbou tamojších. Okrem nadmerného prachu sa ničia aj autá. Jeden z obyvateľov obce sa na tento stav už nedokáže pozerať, nápravy sa však nevie dovolať.

„Bývať v Krásnohorskej Dlhej Lúke je čistá romantika. Cesty sú v dezolátnom stave a vedenie to má ťažko na háku a preto som si dal doviesť na vlastné náklady fúru asfaltovej drte na zrovnanie aspoň úseku pred vlastným domom.,“ uvádza obyvateľ obce Aladár Katrečnič.

Ako dodal, dôvod bol jednoduchý, cesty sú v dezolátnom stave. „Nikto s tým nič nerobí. Na jar a po dažďoch sa vytvárajú kaluže, v zime to nieje udržiavané a keď je suchá cesta, tak je tu je nenormálna prašnosť. Určite to vadí aj z toho zdravotného hľadiska,“ dodáva nespokojný obyvateľ.

My sme sa obrátili s otázkami aj na vedenie obce, no žiaľ do dnešného dňa sme odpoveď na naše otázky nedostali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM