Radka Deckerová Futbal

OBRAZOM: Vychutnajte si atmosféru turnaja Old Boys

Futbalový klub starších pánov Rožňava usporiadal prvý ročník futbalového turnaja v „old boys“ kategórii nad 40 rokov. V krásnom prostredí športového areálu v Betliari sa stretli mužstvá z Tornale, Krásnohorského Podhradia, Moldavy, Chyžného a usporia

Žiaľ napriek prísľubu sa turnaja nezúčastnili hráči domáceho Betliara. Preto sa musel meniť aj herný systém. Nakoniec sa hralo systémom „každý s každým“. V korektnej a žičlivej atmosfére sa najviac darilo hráčom Kométy Chyžné, ktorí pôsobili naozaj najkompaktnejším dojmom, hoci nemohli prísť v plnej sile. Ich ťahúňmi boli predovšetkým bývalí vynikajúci hráči druholigovej Jelšavy Gonos a Fatľa. O druhom mieste nakoniec rozhodlo iba skóre . Starí páni z Tornale (Oregfiuk Tornaľa) ho mali výrazne lepšie ako domáci FKSP. Treba však povedať, že domáci dali priestor všetkým svojim hráčom a na skóre veľký dôraz nekládli.

Silné mužstvo prišlo aj z Krásnej Hôrky (Oregfiúk Krásna Horka), no nakoniec sa im ušlo len nepopulárne štvrté miesto. Poslední skončili páni z klubu Capitol Moldava. Najlepšími strelcami sa stali so siedmimi gólmi zhodne Fatľa a Gonos , šesť gólov vsietili Kelemen (Krásna Hôrka) a Benczó (Tornaľa). Najlepším brankárom bol Dorkin (Rožňava) a najlepším hráčom Fatľa (Chyžné).

Slávnostné vyhlásenie výsledkom prebehlo po výdatnej večery na známom brzotínskom ranči. Turnaj možno hodnotiť ako úspešný aj z pohľadu atmosféry, férovej hry a čo v tejto kategórii je zvlášť dôležité hlavne bez vážnejšieho zranenia. Verme, že sa takto o rok zídeme znova, pretože náš klub by rád v tomto smere založil pevnú tradíciu.

roznava24/Štefan Maliňák

futbal_oldboys
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM