Peter Simon Kultúra Kultúra

Obrazom: Vlachovský remeselnícky jarmok a festival ľudového spevu a tanca dopadol na výbornú

Aj v tomto horúcom počasí na podujatie zavítalo veľa návštevníkov. Mohli obdivovať množstvo ľudových výrobkov, prácu ľudových remeselníkov a mohli si vybrať aj z bohatého kultúrneho programu.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Vlachovský remeselnícky jarmok a festival ľudového spevu a tanca dopadol na výbornú
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Obec Vlachovo, Dom Matice slovenskej v Rožňave a OZ Stromíš vo Vlachove usporiadali v dňoch 7. až 9. augusta .2015 Dni obce Vlachovo, ktorých súčasťou bol 11. ročník Vlachovského remeselníckeho jarmoku a 23. ročník Letného festivalu ľudového tanca, spevu a hudby.

Ako náš web informovala spoluorganizátorka podujatia Martina Gálová, Dni obce sa začali v piatok pri reštaurácii Strešint grilovačkou pri ľudovej hudbe FS Stromíš. V sobotu už od rána vládol po dedine ruch príprav, aby všetko dobre dopadlo. Kultúrny program začal krojovaným sprievodom obcou. Následne ženská spevácka zložka FS Stromíš zaspievala vlachovské piesne a starosta obce Peter Pakes slávnostným príhovorom otvoril jarmok.

„Po otvorení jarmoku vystúpila s hodinovým programom ĽH Ďatelinka pod vedením Ondreja Molotu spolu so sólistami, píšťalkárom a fujaristom. Poobedňajší program sa začal tradične stavaním mája na ústrednom priestranstve obce a krátkym programom FS Stromíš. V hlavnom folklórnom programe, so začiatkom o 13.00, vystúpil Malý Stromíš a Stromíš z Vlachova, Hrabina z Nižnej Slanej, Hôra z Rejdovej, Radzim z Vyšnej Slanej, Stráne z Važca a Oľšava z Ruskova,“ uviedla Martina Gálová.

Aj v tomto horúcom počasí na podujatie zavítalo veľa návštevníkov. Mohli obdivovať množstvo ľudových výrobkov, prácu ľudových remeselníkov a mohli si vybrať aj z bohatého kultúrneho programu. Ponúkali sa tu gemerské špeciality z kuchyne starých materí, ovčie produkty z bačovskej koliby a tiež výborný poľovnícky guláš. Nechýbali ani atrakcie pre najmenšie deti, ako drevený kolotoč, trampolína, nafukovací hrad, maľovanie na tvár či lukostreľba.

„Po ukončení jarmoku zábava pokračovala v areáli vlachovského kúpaliska so skupinou Sako z Vlachova až do skorých ranných hodín. Dni obce boli ukončené v nedeľu Službami Božími v evanjelickom chráme vo Vlachove,“ dodala na záver Martina Gálová.

Pozrite si fotky z akcie v našej galérii!

Vlachovský remeselnícky jarmok a festival ľudového spevu a tanca
35
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM