Peter Simon Kultúra

OBRAZOM: Tradičné Veľkonočné trhy v Rožňave v plnom prúde!

Tradičné Veľkonočné trhy v Rožňave sú v plnom prúde. Okrem rozličného sortimentu si návštevníci môžu pochutnať na miestnych špecialitách, medovine, no zakúpiť si môžu aj na mieste vyrábané remeselnícke produkty.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Tradičné Veľkonočné trhy v Rožňave v plnom prúde!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Oficiálne sa tohtoročné Veľkonočné trhy v našom meste začali príhovorom kultúrneho referenta Štefana Geržu a krátkym kultúrnym programom na pódiu v centre mesta. Počas sprievodného programu vystúpili aj folklóristi. Široký sortiment, ručne vyrobených výrobkov zaujme každú vekovú kategóriu. Zaujímavosťou je, že niektoré z nich sa vyrábajú priamo pred očami návštevníkov.

„Veľkonočné trhy sa v Rožňave oplatia organizovať. Máme dobrý ohlas od občanov mesta a návštevníkov. Tieto trhy sú, ako každoročne sprevádzané kultúrnym programom. Samozrejme, až taký veľkolepý program ako na jesennom jarmoku tu nie je, ale sú tu ochutnávky jedál a zajtra sa bude konať zabíjačka priamo na námestí,“ uviedol pre náš web primátor mesta Pavol Burdiga.

Keď sme už pri tých ochutnávkach jedál, svoje výrobky ponúka aj známy obchod Veselá Farma. Nás zaujímalo, čo si vlastne môžu návštevníci priamo v ich stánku nakúpiť. „Na trhoch ponúkame veľa špecialít no spomenúť môžem napríklad grilované syry, máme tu aj mäsiara, ktorý bude robiť zajtra zabíjačku, takže jeho výrobky. Ďalej máme aj kvalitnú slovenskú čokoládu, slovenskú kávu a cestoviny. Občania sa k nám pravidelne vracajú. Máme stálych zákazníkov a počúvame samé dobré ohlasy, čo nás samozrejme veľmi teší,“ povedala pre Rožňavu 24 Madeleine Šebeňová z Veselej Farmy.

Pozrite si v našej galérii, ako prví fotky z Veľkonočných trhov. Vo videu, ktoré momentálne pripravujeme nájdete viac vyjadrení. Želáme vám príjemné sledovanie.

Veľkonočné trhy 2015  v Rožňave v plnom prúde
1
Galéria
Veľkonočné trhy 2015  v Rožňave v plnom prúde
29
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM