Radka Deckerová Od Vás

OBRAZOM: Rožňavčania s tímu Carsman niesli humanitárnu pomoc viac ako 8000 kilometrov

Tento rok to bol už celkovo deviaty ročník závodu Budapešť – Bamako, ktorý odštartoval 24. januára 2014. V predchádzajúcich rokoch si vybudoval povesť náročnej diaľkovej rallye. Je však pravdepodobné, že to bol predposledný ročník, nakoľko závod v roku 2015 už má byť posledným.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Rožňavčania s tímu Carsman niesli humanitárnu pomoc viac ako 8000 kilometrov
Foto: Radka Deckerová

Aj napriek tomu, že je tento pretek je organizovaný na profesionálnej úrovni, mohli sa ho zúčastniť amatérske aj poloprofesionálne tými z celého sveta. Vďaka svojej dostupnosti danej relatívne nízkym štartovným a nenáročnosťou technických predpisov bolo na štarte viac ako 200 posádok v závodnej a turistickej kategórii. Oproti minulému roku je tento rok cieľ v štátiku Gambia, ktorý sa nachádza na juh od Senegalu.

Za takmer 3 týždne naša posádka navštívila až 7 štátov a to Maďarsko, Rakúsko, Taliansko, Maroko, Senegal, Mauritánia, Gambia.

Náš okres reprezentoval tím autoservisu CARSman v Rožňave. Okrem toho, že ich auto bolo plne naložené humanitárnou pomocou pre chudobné deti Afriky, poslúžilo im počas jazdy aj na bývanie.

„Pripomíname, že je to historicky už druhá posádka z nášho regiónu (Rožňava a široké okolie a východné Slovensko), ktorá sa zúčastnila podujatia tohto druhu. Peter Die sa jej zúčastnil opakovane po druhýkrát. Reprezentoval náš okres a kraj už aj v roku 2012. Auto pre zdolanie náročného terénu a 8141 kilometrovej trasy pripravoval už tradične Autoservis CARSman“, prezradil spolumajiteľ autoservisu Karol Kuchta.

Vybrali sme si do prvej časti ich cesty tie najzaujímavejšie fotografie. Ako sa im darilo, resp. nedarilo na cestách vám prinesieme v ďalšom článku, ktorý pripravujeme. V článku uvidíte aj niekoľko videí z ich 8000 kilometro­vej cesty.

Bamako 2014
38
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM