Peter Simon Správy

OBRAZOM: Poznávanie krajín torchu inak. Aha, ako rožňavskí študenti prezentovali iné štáty

Gymnázium P. J. Šafárika v Rožňave zorganizovalo naozaj netradičnú prezentáciu rôznej kultúry zahraničných štátov, ktorá sa uskutočnila na Radnici v Rožňave. Pozrite si, aký zaujímavý program si študenti pripravili a čo všetko obsahoval.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Poznávanie krajín torchu inak. Aha, ako rožňavskí študenti prezentovali iné štáty
Zdroj: Dnes24.sk

Študenti gymnázia v Rožňave si v stredu pripravili pre širokú verejnosť zaujímavú akciu spojenú so spoznávaním okolitých krajín Európy. Na podujatí nechýbalo ani spoznávanie vzdialenej americkej Kanady.

Ako sme sa dozvedeli od profesorky gymnázia Evy Radótzyovej, podujatie bolo po prvýkrát určené pre širokú verejnosť, no objavili sa aj žiaci zo základných škôl. "Na podujatí sa prevažne spoznávala kultúra krajín, ako slovenskej, maďarskej, americkej, britskej, ruskej, nemeckej a kanadskej. Študenti si pripravili zaujímavý kultúrny program pre všetkých návštevníkov,“ povedala pre náš portál Rožňava 24 Radótzyová.

Okrem avizovaného programu sa na podujatí konala aj ochutnávka národných špecialít. "Súčasťou prezentácie študentov bola prehliadka typických tancov a piesní, zaujímavý program, ochutnávka jedál a návštevník si mohol vytvoriť vlastný výrobok typický pre danú krajinu,“ dodala Radótzyová.

Pripravili sme videoreportáž, v ktorej nájdete viac vyjadrení a záberov z danej akcie. Želáme vám príjemné sledovanie.

Foto: Radótzyová

Kultúrna mozaika - Reportáž
1
Galéria
Kultúrna mozaika obrazom
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM