Peter Simon Správy

Obrazom: Po večernej skaze sa prebudili do slnečného rána, práce však pokračujú

Obyvatelia zasiahnutých lokalít po prudkej búrke, ktorá spôsobila množstvo škôd, sa pustili do práce. Pozrite si fotky, ako to vyzerá v Mokrej Lúke.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Po večernej skaze sa prebudili do slnečného rána, práce však pokračujú
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia, ktorých včera 29. júla 2016 zasiahla poriadna prietrž mračien majú počas celého dnešného dňa plné ruky práce. Počas búrky v Revúcej a okolí padlo viac ako 130 litrov zrážok na štvorcový meter. Okrem toho v Revúcej padali krúpy s priemerom dva centimetre.

Čítajte tiež: Intenzívna prietrž mračien spôsobila škody: Neďaleko Rožňavy zasahujú hasiči, FOTO

Množstvo hasičov v teréne

Prudký prívalový dážď zaplavil v meste Revúca a obci Mokrá Lúka v Banskobystrickom kraji asi 25 ulíc a suterény domov. Výčiny počasia si vyžiadali zásah hasičov z Revúcej, Tornale, Rimavskej Soboty, Hnúšte, Brezna, Závadky nad Hronom, Banskej Bystrice, Modrého Kameňa, Lučenca, Zvolena, Krupiny, Rožňavy i príslušníkov Vojenského výcvikového centra Lešť z hasičskej stanice v Pliešovciach. „Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskobystrickom kraji zasahovali v súvislosti s poveternostnými vplyvmi v priebehu piatka do soboty 6:00 hod. Jednalo sa o čerpanie vody z objektov rodinných domov a bytových domov, odstraňovanie spadnutých a nalomených stromov. Celkom zasahovalo 43 príslušníkov HaZZ a bolo nasadených 16 kusov hasičskej techniky,“ informoval Ľuboš Virguľa, vedúci oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému Krajského riaditeľstva HaZZ Banská Bystrica.

Ďalšie zásahy počas dňa

Následky prudkého prívalového dažďa, ktorý v piatok zaplavil v meste Revúca a obci Mokrá Lúka v Banskobystrickom kraji asi 25 ulíc a suterény domov, si vyžiadali aj dnešný zásah hasičov z Revúcej a Modrého Kameňa aj počas celého dnešného dopoludnia. „Príslušníci zasahovali od 6:00 do 11:30 h v súvislosti s poveternostnými vplyvmi na viacerých uliciach mesta Revúca, v obci Mokrá Lúka a Želovce. Išlo o čerpanie vody z objektov rodinných domov a bytových domov,“ informoval Ján Ostrihoň z oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Voda zničila domy a zatopila záhrady

Podľa slov obyvateľov obce Mokrá Lúka si takúto povodeň už dlho nepamätajú. „Intenzívny dážď trval približne tri a pol hodiny, potom to však celé prišlo, voda začala všade stúpať a následne sa vylieval aj potok. Z dovolenky sa musel vrátiť aj starosta obce. Voda tu zničila domy, úrody a zatopila záhrady. Škody sú veľké. Pomáhame si ako vieme,“ zhodnotila situáciu v obci Mokrá Lúka Ivana.

Pozrite si v našej galérii fotografie zo zasiahnutej lokality neďaleko nášho mesta

Obrazom: Po búrke v Mokrej Lúke
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM