Peter Simon Kultúra

OBRAZOM: Kapela Smola a Hrušky vyburcovala Rožňavu

Včera sa známom rožňavskom pube konal koncert, ktorý si nenechalo ujsť množstvo nadšencov muziky. Hudba východniarskej kapely Smola a Hrušky roztancovala každého.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Kapela Smola a Hrušky vyburcovala Rožňavu
Zdroj: Dnes24.sk

Smola a Hrušky je slovenská ska-punk-rock-popová hudobná skupina zo Spišskej Novej Vsi, ktorá vznikla v roku 1997. Skupina sa preslávila najmä hitmi Matura, Fajčiť Treba, Pridaj Si Ma, Na Čom Záleží, Honey Honey a toto všetko sa hralo aj v Rožňave. Na ich vystúpenie sa prišla pozrieť rôznorodá veková kategória. Atmosféra bola príjemná a ľudia neskrývali radosť. „Sme radi, že tu dnes vystúpi kapela Smola a Hrušky, ale aj naša rožňavská formácia Farby. Snažíme sa organizovať takéto koncerty a aj do budúcna sa budeme pokúšať ťahať sem takéto zvučné mená,“ prezradila majiteľka Hells Bells pubu Simona Štulrajterová.

Hruškám sa v Rožňave páčilo

„V Rožňave sa nám hralo super, je to na skok od nás, ale často tadeto len prechádzame. No výborný klub, podmienky, aj zvuk, takže paráda. Publikum bolo tiež výborné, poznali pesničky a to je základ. Do Rožňavy by sme sa samozrejme vrátili hrať a budeme sa tešiť, keď príde taká ponuka,“ povedal spevák kapely Spoko.
Ďalej dodal, že kapela pripravuje nejaké novinky na jeseň, ktorým bude napríklad album BEST ON, výber najväčších hitov a k tomu jedna nová pesnička. Chalani riešia aj československé turné a nový videoklip. „Takže veľa vecí sa chystá a už teraz sa na to všetko tešíme,“ dodal s úsmevom Spoko.

„Ja počúvam kapelu Smola a Hrušky od malička, poznám ich všetky piesne a keď som sa dozvedela, že majú hrať v Rožňave, tak som sa hneď rozhodla, že tu budem. Páčilo sa mi a sú super,“ povedala fanúšička Zuzana.

„V prvom rade som prišiel podporiť aj našu domácu hudobnú scénu, čiže kapelu Farby, mám rád ich texty, a hrajú super muziku, no aj Hrušky si rád vypočujem,“ komentoval Martin.

„Atmosféra úžasná, som veľmi šťastná, že tu boli. S kamošmi sme sa poriadne vybláznili a o to nám šlo,“ dodala s úsmevom Janka.

Chalani zo Spišskej zahrali najväčsie hity
24
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM