Peter Simon Samospráva

Obce v kraji bojujú s nezamestnanosťou: V dedinke pri Rožňave sa situácia podľa starostu zhoršuje!

Nezamestnanosť je nielen na východe obrovským problémom. Obce s ňou bojujú všetkými možnými spôsobmi. Ani to však niekedy nestačí.

Ilustračný obrázok k článku Obce v kraji bojujú s nezamestnanosťou: V dedinke pri Rožňave sa situácia podľa starostu zhoršuje!
Zdroj: TASR

Miera evidovanej nezamestnanosti dosiahla ku koncu minulého roka v Košickom kraji úroveň 14,39 %. Je to o 3,76 % viac, ako je celoslovenský priemer. Samosprávy v kraji sa snažia nezamestnanosť znižovať viacerými spôsobmi. Zväčša pomocou nástrojov, ktoré im ponúkajú úrady práce.

V Jablonove nad Turňou sa to podľa starostu obce v ostatných rokoch zhoršuje. „Mali sme tu podnik kompresorovej stanice Eustream, a.s., kde za dva roky prepustili približne 200 zamestnancov. Má to nesmierne negatívny dopad na celú obec. Obecný podnik, ktorý obec zriadila a v ktorom pracujú 5 zamestnanci a ďalší 5 cez úrad práce, má v súčasnosti existenčné problémy,“ uviedol starosta Slavomír Zubriczky. Pre spomínanú spoločnosť totiž pracovníci obecného podniku vykonávali letnú a zimnú údržbu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM