Peter Simon Šport

O štyri týždne štartuje IX. Rally Lubeník: Nazrite do časového harmonogramu

Piatou súťažou Majstrovstiev Slovenska v rally a štvrtou súťažou Slovenského rally pohára bude už o štyri týždne Rally Lubeník. Jej deviaty ročník prinesie deväť rýchlostných skúšok.

Ilustračný obrázok k článku O štyri týždne štartuje IX. Rally Lubeník: Nazrite do časového harmonogramu
Foto: Tibor Szabosi / Zdroj: Auto Sport Foto

Ako informovala tlačová tajomníčka pretekov, Zdenka Tamášová, Slovenský šampionát v rally sa v dňoch 14.-15. júla presťahuje do Lubeníka. Organizátori nedávno zverejnili Zvláštne ustanovenia a spustili prihlasovanie, pričom vydali aj Vykonávacie nariadenia. Tie povoľujú na súťaži účasť poľských, maďarských a českých posádok, ktoré majú svoje vozidlá testované do vybraných národných skupín a to v rámci Gemerského pohára. Jedná sa najmä o maďarskú skupinu P a triedy 11, 12 a 13, tiež poľské triedy HR3, HR4, HR5 a Open 2WD a českú skupinu S a triedu 12. Obaja členovia posádky musia byť držiteľmi medzinárodnej licencie jazdca a tiež súťažiaceho s povolením štartu v zahraničí. Tieto posádky budú podľa objemu motora rozdelené do dvoch tried do 1600 ccm a nad 1600 ccm.

Skvelé podmienky na tejto súťaži budú mať aj posádky Slovenského rally pohára, ktorých dĺžka meranej trate spĺňa maximálnu povolenú dĺžku podľa národných predpisov SAMŠ pre rally. Šesť rýchlostných skúšok bude tvoriť dokopy 39,93 kilometrov. Posádky SRP absolvujú tri prejazdy rýchlostnými skúškami Hlinka a Rákoš, pričom vynechajú len RS Chválová.

„Ak nazrieme do časového harmonogramu, tak ten štartuje vo štvrtok 12. júna od 12. hodiny registráciou na obhliadku trate, od 12:30 hod. obhliadkou trate a od 18:00 administratívnym preberaním,“ spresňuje Tamášová.

Ako pokrčovala, to bude pokračovať aj v piatok od rána spoločne s technickým preberaním. Slávnostný štart pre všetky posádky sa uskutoční od 18:30 hod. na tradičnom mieste pred Bowling Jahoda (bývalý Prima Bowling) v Lubeníku. Tu by malo dôjsť aj k odhaleniu nového projektu pre jubilejný 10. ročník Rally Lubeník, ktorý sa uskutoční už budúcu sezónu.

„Čo sa týka soboty, tak prvá rýchlostná skúška odštartuje o 8:13 hod., pričom posádky prejdú smerom k nej od servisného parkoviska presne 2,4 kilometra. Vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien sa uskutoční o 17:15 hod. Ako zaujímavosť pre „zvedavcov“ môžeme prezradiť aj to, že tohtoročné rýchlostné skúšky nebudú prechádzať obcami Sirk, Červeňany, Ratková, Rákoš, Sása, Kameňany a Chválová," upresnila tlačová tajomníčka podujatia.

IX. Rally Lubeník sa aj v tomto roku uskutoční s podporou Banskobystrického samosprávneho kraja. Základné dokumenty o súťaži sú zverejnené na oficiálnej stránke obce Lubeník http://www.obeclubenik.sk/rallylubenik/. Uzávierka prihlášok je 4. júla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM