Peter Simon Kultúra Kultúra

Nový týždeň prináša do Rožňavy lákavé akcie: 5 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A v Rožňave tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň prináša do Rožňavy lákavé akcie: 5 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Honza Nedvěd

23. november 2015 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
V našom meste sa uskutoční koncert legendárneho českého folkového speváka, gitaristu, skladateľa a textára. Svoju hudobnú kariéru začal spoločne so svojím bratom Františkom Nedvědom v bigbítových skupinách The Three Long Fingers a The Preachers. Po prvotných skúsenostiach s trampskou hudbou spoločne založili v roku 1972 folkovú skupinu Toronto, neskôr premenovanú na Brontosauři, ktorá s kratšími prestávkami existovala do roku 1994.

Hrnčiarsky kurz

25. november 2015 od 16:30 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Základy úžitkovej a dekoratívnej keramiky. Osvojte si technologické postupy výroby z hliny, modelovanie rôznymi technikami, či točenie na hrnčiarskom kruhu. Počas kurzu sa okrem výroby naučíte aj techniky zdobenia.

Kino Apollo

26. november od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Oskarový film Americký ostreľovač rozpráva skutočný príbeh Americkej legendy, ktorá prežila približne tisíc dní Irackej vojny len preto, aby tragicky zahynula vo svojej domovine vo Februári 2013. Kto to však presne bol a aké boli jeho skutočné pohnútky, ako vyzeral jeho život? To všetko sa dozviete v tomto filme, nakrútenom podľa skutočných udalostí.

Posledná burza starožitností a remeselnícky trh tohtoročnej sezóny

28. november 2015 od 9:00 hod., Krásnohorská Dlhá Lúka
Príďte zažiť zaujímavý a nevšedný deň do známej obce neďaleko nášho mesta. Remeselníci predvedú čaro svojho umenia v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Malí aj veľkí sa môžu tešiť na všakované výrobky šperkárov, kožiarov, hrnčiarov, ale aj tkáčok, kováčov či drevorezbárov. Samozrejme nebude chýbať ani zaujímavá a nevšedná burza starožitností, ktorú ocenia najmä tí skôr narodení.

Dlhý, široký a bystrozraký

29. november od 15:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Priatelia Dlhý, Široký a Bystrozraký znovu zachraňujú unesenú princeznú. Tentokrát svoju najlepšiu kamarátku Karamelku. Do cesty sa im však pletie rozmaznaný a chamtivý princ a nepodarený černokňažník. Kto nakoniec získa princeznú a kto odíde s dlhým nosom? To sa dozviete v tejto neobyčajnej rozprávke…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM