Peter Simon Správy

Nový hit divadla ACTORES: Premiéra už klope na dvere

Diváci a priaznivci mestského divadla ACTORES Rožňava sa môžu tešiť na nové pripravované predstavenie. Po úspešných trhákoch prichádza ďalšia - kriminálna komédia o jednom z najznámejších detektívov sveta.

Ilustračný obrázok k článku Nový hit divadla ACTORES: Premiéra už klope na dvere
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské divadlo ACTORES Rožňava po uvedení úspešných oceňovaných svetových tituloch ako 39 stupňov, Dni v daždi, Totálny nezmysel, prináša vo svojom jubilejnom 25. roku v Slovenskej premiére komédiu na motívy diela legendárneho spisovateľa Arthura Conana Doyla – Sherlock Holmes a Tajomná záhada rodu Baskerville.

Ako nás informoval herec a manažér divadla Róbert Kobezda, jedná sa o „desivo štekajúcu kriminálnu komédiu“ o jednom z najznámejších detektívov Sherlockovi Holmesovi.

„Ide o hru prevlekov, naplnenú rôznymi humornými situáciami, ktoré doprevádzajú legendárny detektívny príbeh o psovi z Baskerville. Pes Baskervillský je Holmesov najznámejší prípad, no taktiež aj najzáhadnejší. Doyle postupne vykresľuje desivú atmosféru slatín, na ktorých sa príbeh odohráva, a zoznamuje nás s legendou rodu Baskervillov, ktorých prenasleduje pekelný pes,“ spresnil Kobezda a dodal, že divák bude mať možnosť sledovať, ako sa naši „neohrabaní“ vyšetrovatelia snažia uniknúť závratným sieťam stôp, odhaľovania masiek i klamstiev. Nájdu naši hrdinovia pravdu? Kto je vlastne vrahom?

„V preklade Petry Bangóovej a v réžii Tatiany Masníkovej uvidia diváci hercov, Róberta Kobezdu, Attilu Bocsárszkeho či  Bibianu Švecovú v alternácii s Andreou Krestianovou,“ dodal herec.

Premiéru divadlo uvedie 27. apríla o 19:00 hod.

„Sir ARTHUR CONAN DOYLE je autorom mnohých slávnych diel o výnimočnom detektívovi. Narodil sa v Edinburgu. Keď sa mu v myšlienkach poprvýkrát zjavil populárny detektív, nemal meno Sherlock Holmes, pod ktorým ho dnes pozná celý svet. Pôvodne sa mal totiž volať Sherrirford Holmes a jeho priateľ doktor Ormond Sacker. Neskôr ich však premenoval. V roku 1886 Arthur Conan Doyle napísal prvú poviedku o Sherlockovi – Štúdia v šarlátovej. V roku 1902 vydal jeho najznámejšiu Pes Baskervillský. Posledný román o Sherlockovi Holmesovi napísal v roku 1915 pod názvom Údolie strachu. Za svoj život napísal Sir Arthur 56 poviedok a 4 romány o Sherlockovi Holmesovi. Zomrel v roku 1930 ako sedemdesiatročný, ale vo svojich dielach žije dodnes,“ povedal na záver Róbert Kobezda.

  • Preklad: Petra Bangóová
  • Úprava a réžia: Tatiana Masníková
  • Kostýmy: Tatiana Masníková, Ildikó Dudorová
  • Scéna: Tatiana Masníková
  • Hrajú: Róbert Kobezda, Attila Bocsárszky, Bibiána Švecová alebo Andrea Krestianová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM