Radka Deckerová Od Vás

Novinky pre vodičov: Nová cesta aj parkovacie miesta

Občania mesta Rožňava sa môžu tešiť. Zrealizovala sa rekonštrukcia prístupovej cesty ku garážam na Komenského ulici a zrealizovalo sa rozšírenie jazdného pruhu na Okružnej ulici v Rožňave.

Celá cesta sa odvodnila vytvorením priečneho a pozdĺžneho sklonu cez uličné vpuste s napojením do verejnej kanalizácie. Vyasfaltované boli aj nájazdy do garáží, rešpektujúc reálny stavu terénu, do ktorého boli pôvodne osadené.

Pôvodne nespevnená cesta so zemným povrchom, dnes nová 96 metrov dlhá vozovka bezpochyby poteší nielen majiteľov garáží v tejto lokalite, ale i chodcov, ktorí denne prechádzajú týmto úsekom. Azda jej najväčším prínosom bude i možnosť pohodlnejšieho a bezpečnejšieho prístupu ku garážam. Vodiči isto ocenia bezpečnejšiu jazdu po novej asfaltke. Ďalšou investičnou akciou, ktorú mesto Rožňava realizovalo približne v rovnakom čase bolo rozšírenie jazdného pruhu na Okružnej ulici.

V týchto dňoch si už isto mnohí z obyvateľov všimli, že na Okružnej ulici č. 14 –20 sa okrem pôvodnej vozovky nachádza po jej pravej strane, nová súvislá 101,5 metrov dlhá plocha rozširujúceho jazdného pruhu. Aj túto investičnú akciu ocenia hlavne motoristi, ktorým sa rozšírením pôvodnej vozovky (v súčasnosti je šírka cesty už 7,8 metrov), rozšírili zároveň aj možnosti parkovania a bezpečnejšieho prejazdu týmto úsekom.

roznava24/roz­nava.sk

oprava_ciest
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM