Peter Simon Správy

Novinka v Zážitkovom centre SENTINEL: Pribudne geologická bádateľňa

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, vybuduje v areáli Zážitkového centra Sentinel Geologickú bádateľňu a doplní Expozíciu baníctva a hutníctva Gemera.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Zážitkovom centre SENTINEL: Pribudne geologická bádateľňa
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa píše na oficiálnom webe Baníckeho múzea v Rožňave, cieľom projektu je zlepšiť kvalitu a posilniť regionálny turizmus na území Košického samosprávneho kraja v oblasti spoznávania montánnej histórie regiónu Gemer z pohľadu mladých ľudí, ktorí v regióne trvalo žijú alebo ním z rôznych dôvodov prechádzajú.

„Projekt si dáva za úlohu vytvoriť na nádvorí areálu interaktívnu Geologickú bádateľňu a doplniť Expozíciu baníctva a hutníctva Gemera o exteriérovú časť – prezentáciu výrobkov gemerských železiarní a zlievarní, čím sa vytvorí zaujímavý nový produkt Baníckeho múzea v Rožňave. Dve obsahovo a účelovo úzko prepojené časti projektu umiestnené v exteriéri, Geologická bádateľňa a exteriérová časť Expozície baníctva a hutníctva Gemera, aj vzhľadom na použitie nových trendov prezentácie pritiahnu domáceho aj zahraničného návštevníka, dokonca aj takého, ktorý už múzeum navštívil a využíval jeho služby,“ dopĺňa sa na stránke Baníckeho múzea.

Hlavnou cieľovou skupinou budú študenti stredných škôl, nakoľko aj odborná náročnosť a aktivity múzejnej pedagogiky v Geologickej bádateľni budú prispôsobené tejto vekovej kategórii.

Projekt je realizovaný s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja v rámci programu Terra Incognita, vďaka čomu je výška účelového navýšenia rozpočtu 19 966,80 eur a doba realizácie projektu je do 30. novembra 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM