Peter Simon Správy

Novinka v meste: Mestská polícia nasadila v Rožňave fotopasce!

Proti množiacim sa prípadom krádeží a vzniku čiernych skládok v prírode sa mesto Rožňava rozhodlo konať. Pomocou technických služieb príslušníci mestskej polície nedávno inštalovali fotopasce!

Ilustračný obrázok k článku Novinka v meste: Mestská polícia nasadila v Rožňave fotopasce!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak, z dôvodu množiacich sa prípadov krádeží, poškodzovania majetku mesta a porušovaní právnych predpisov v oblasti nakladania s komunálnymi odpadmi Mestská polícia Rožňava začne v rámci monitorovacieho kamerového systému využívať i fotopasce.

Fotopasce boli s pomocou technických služieb umiestnené v miestach, kde najčastejšie dochádza k porušovaniu spomínaných predpisov, a kde by trvalé umiestnenie kamier nebolo efektívne. „Fotopasca dokáže samostatne zachytiť každý pohyb v snímanom sektore bez ohľadu na svetelné podmienky. Páchateľa tak po celú dobu jeho pohybu v sektore nasníma a v reálnom čase odošle snímky na operačné stredisko mestskej polície. Mestská polícia tak bude aj s využitím týchto technických zariadení môcť efektívnejšie dohliadať na dodržiavanie právnych predpisov v meste,“ informuje náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak.

Foto: Mesto Rožňava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM