Tomáš Šuhajda Tlačové správy

Novinka, akú sme tu ešte nemali: V Rožňave sa usídlila farma, a to rovno na námestí!

Nemajte obavy, reč nie je o pasúcich sa kravách či kotkodajúcich sliepkach uprostred mesta. Ale o niečom, čo najmä vo vyspelejšom zahraničí môžeme pozorovať už nejaký ten čas.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, akú sme tu ešte nemali: V Rožňave sa usídlila farma, a to rovno na námestí!
Zdroj: Dnes24.sk

Množstvo medializovaných škandálov s importovanými potravinami a čoraz väčší dôraz ľudí na kvalitné a overené potraviny motivoval k rozhodnutiu otvoriť v centre Rožňavy predajňu s farmárskymi potravinami. Symbolicky pomenovaná Veselá Farma otvára svoje brány v sobotu 7.2. 2015 o 8:30 na námestí Baníkov vedľa Garantu. Jej sortiment tvoria produkty prevažne z okolitých fariem.

Buďme však realisti, konkurovať veľkým obchodným reťazcom malou útulnou predajňou s potravinami z regionálnych fariem zrejme nebude med lízať (aj keď v predajni med nájdete). Veď veľká väčšina zaiste stále uprednostňuje alebo teda je nútená pri pohľade na rodinný rozpočet uprednostňovať tie najlacnejšie alternatívy na trhu… Alebo to bude všetko inak?

O tom, čo nájdeme v predajni Veselá Farma, o cenách ale aj podnikateľskom zámere ako takom sme sa porozprávali s prevádzkovateľkou tejto rožňavskej novinky Madeleine Šebeňovou.

Musíte mať toho teraz veľa. Dni, ktoré predchádzajú spusteniu prevádzky, bývajú určite veľmi náročné…

Máte pravdu, náročné a zdĺhavé bolo nájsť najmä tých najlepších farmárov a potraviny. Spĺňať musia všetky kvalitatívne a hygienické normy a zároveň byť veľmi chutné. Snažili sme sa hlavne podporiť našich farmárov z Gemera. Musím však povedať, že v konečnom výsledku sme našli veľmi šikovných a dobrosrdečných ľudí, ktorí robia svoju prácu s láskou a preto aj ich produkty sú výborné.

Čo napríklad nájdeme vo Veselej Farme?

Tak spomeniem narýchlo len časť ponuky: vynikajúce domáce džemy, med, medovina a iné medové výrobky, vínko z Turnianskej vínnej cesty, úžasné syrové produkty z ovčieho a kozieho mlieka, gágoríky… Nájdete u nás tiež kvalitnú slovenskú kávu Ebenica, Gurmánka, čokoládu Lyra, kvalitné mušty a sirupy ako aj výrobky mäsiarskych majstrov- klobásky, šunky, kačacie či husacie paštéty a mnoho iných bio potravín. Musíte všetci jednoducho zájsť :).

Je fajn, že ľudia nájdu potraviny z okolia na jednom mieste a majú ich poruke. Tiež treba oceniť podporu miestnych farmárov. Ruka v ruke s kvalitou však idú ceny. Tie sú aké v porovnaní s obchodnými reťazcami?

Ceny sme prispôsobovali podmienkam trhu. Aj keď sú mnohé výrobky vyrábané ručne, ceny vôbec nie sú vyššie ako v obchodných reťazcoch. Dokonca pri niektorých výrobkoch sme na tom lepšie ako reťazce. My ľudia sme takí, že veľmi neštudujeme etikety a tam sa toho dozvieme práve najviac. Stačí sa pozrieť na gramáže a potom si prepočítať cenu a až potom zistíme, že koľko čo vlastne stojí.

Takže sa neobávate toho, že obchodným reťazcom nebudete môcť cenovo konkurovať…

Tohto sa vôbec neobávam, ako som už povedala, naše ceny sú prispôsobené podmienkam trhu a kvalita je na našej strane a strane našich farmárov. Okrem toho v našej predajničke máme čas sa zákazníkovi venovať a neodbijeme ho. Chystáme tiež kopec prekvapení a súťaží pre našich zákazníkov.

Hovorí sa, že miestni farmári resp. malí farmári na celom Slovensku produkujú naozaj špičkové produkty a veľakrát nie je problémom ani cena, ale skôr slabší marketing. Ľudia o ich produktoch jednoducho nevedia…

Je to tak a ani sa nečudujem, v zahraničí je podpora farmárov úplne iná, na propagáciu im prispieva štát alebo sa združia a vzájomne sa poskladajú a propagujú. A práve Veselá Farma by mala byť zároveň efektívnym marketingovým nástrojom pre farmárov z okolia a dostať medzi ľudí viac osvety o ich kvalite a kvalite ich produktov.

Podľa toho čo sme mali možnosť vidieť na vlastné oči, Veselá Farma nie je predajňa ako predajňa…

Chceme byť čo najviac s našimi zákazníkmi a ponúknuť im niečo iné ako ostatní. U nás v predajni si budete môcť posedieť a rovno ochutnať jednotlivé výrobky. Pripravíme vám ich a vy si pri príjemnej muzike oddýchnete. Prečítate si o jednotlivých produktoch alebo vám o nich porozprávame… Chceme, aby ľudia od nás odchádzali veselí a spokojní,veď sa voláme Veselá Farma :). Radi vás privítame u nás už túto sobotu 7. februára od 8:30 do 12:30 v budove vedľa Garantu na námestí v Rožňave.

Veselá Farma, v Rožňave na námestí Baníkov vedľa Garantu
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM