Peter Simon Kultúra

Novembrová ponuka kina Apollo: Pozrite si, čo všetko nás čaká!

Digitálne kino Apollo s ponukou všetkých žánrov a pre každého pozýva na novembrové filmy. Pozrite si prehľad trhákov na tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Novembrová ponuka kina Apollo: Pozrite si, čo všetko nás čaká!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Digitálne kino Apollo zriadené v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) napreduje ďalej. Za obdobie od otvorenia si stihlo získať pravidelných a verných divákov, ktorým ponúklo vo svojom programe už stovky filmov všetkých žánrov. Do tohto roka vstúpilo s ambíciou získať nových priaznivcov prostredníctvom večerných premietaní pre verejnosť. Pozrite si, ktoré filmy môžete v kine tento mesiac vidieť.

PROGRAM NA NOVEMBER 2018

  • 8. november 2018 o 19:00 hod.

    SNOW FILM FEST 2018, MP, 2018, 3 eurá. Celovečerné pásmo špičkových filmov o zimných športoch a dobrodružstvách behom októbra až decembra zavíta do všetkých českých a slovenských regiónov. Festival je svojim rozsahom a návštevnosťou najväčšou akciou svojho druhu u nás. V programe je 6 starostlivo vybraných filmov – finalisti zo zahraničných festivalov a novinky z domácej produkcie. Na svoje si prídu milovníci čerstvého prašanu, extrémnych zážitkov a arktickej divočiny.

  • 15. november 2018 o 19:00 hod.

    TIESŇOVÉ VOLANIE – thriller, Dánsko, 2018, 85 min.,12 r., 3 eurá. Réžia: Gustav Möller, Hrajú: Jakob Cedergren, Omar Shargawi, Jacob Ulrik Lohmann a ďalší. Asger Holm, bývalý policajt, ktorému bola pridelená služba na tiesňovej linke, odpovie na volanie od unesenej ženy. Keď je hovor náhle prerušený, začína po žene a jej únoscovi pátrať. S telefónom ako jediným nástrojom, obklopený stenami kancelárie vstúpi Asger do pretekov s časom, aby zachránil ohrozenú ženu. Zločin, ktorý odkrýva, je však omnoho väčší, ako sa na začiatku mohlo zdať. Jeden z najsľubnejších tvorcov novej dánskej filmovej generácie, režisér Gustav Möller, v svojom prvom celovečernom filme experimentuje s ľudskou predstavivosťou, zmyslami, strachom a presvedčením, že najsilnejšie filmové momenty, sú tie, čo nevidíte.

  • 18. november 2018 o 16:00 hod. (nedeľa)

    MAGICKÉ STRIEBRO – Hľadanie kúzelného rohu – rodinný/fantasy, Nórsko, 2011, 82 min., MP, 2 eurá. Réžia: Arne Lindtner Næss. Hrajú: Ane Viola Andreassen Semb, Johan Tinus Austad Lindgren, Toralv Maurstad a ďalší. Pôsobivé a výtvarne podmanivé filmové dobrodružstvo rozpráva príbeh modrých škriatkov, ktorí sa po nekonečne dlhom jesennom spánku prebudili do tej najchladnejšej zimy, akú kedy zažili. Malé údolie s hospodárstvom, kde žijú červení škriatkovia, je ohrozené obrovským ľadovcom. Kráľovná Modrá ruža verí dávnym povestiam o magickom modrom rohu, ktorý dokáže zmeniť počasie. Podarí sa jej pomôcť červeným škriatkom?

  • 29. november 2018 o 19:00 hod.

    MÁME PÁPEŽA – dráma/komédia, Taliansko/Fran­cúzsko, 2011, 104 min., 12 r., 3 eurá. Réžia: Nanni Moretti, Hrajú: Michel Piccoli, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa, Franco Graziosi, Camillo Milli a ďalší. Novozvolený pápež spanikári, keď má z balkóna Chrámu Sv. Petra pozdraviť veriacich, ktorí trpezlivo čakajú na rozhodnutie konklávy. Jeho radcovia ho však nedokážu presvedčiť, že práve on je ten pravý človek na tento post. A tak si na pomoc zavolajú psychoanalytika (a ateistu). Avšak strachu z náhlej zodpovednosti, ktorú tento úrad prináša, musí pápež čeliť sám.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM