Peter Simon Samospráva

Nové verejné osvetlenie v Dobšinej: Mesto získalo od štátu príspevok takmer tristotisíc eur

Mesto Dobšiná a jej predstavitelia majú dôvod na radosť. Od štátu získali nemalý finančný príspevok na vybudovanie nového verejného osvetlenia. Obyvateľom mesta nové osvetlenie ulíc určite príde vhod.

Ilustračný obrázok k článku Nové verejné osvetlenie v Dobšinej: Mesto získalo od štátu príspevok takmer tristotisíc eur
Zdroj: TASR

Ako informoval primátor mesta Dobšiná Ján Slovák, Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky vyhovelo žiadosti o nenávratný finančný príspevok pre opatrenie budovania a modernizácie verejného osvetlenia pre mestá a obce. Ministerstvo odobrilo práce a mestu Dobšiná tak na tento účel vyhradilo nemalú finančnú dotáciu.

Tá predstavuje sumu 295 175,89 eur, pričom celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené vo výške 310 711,46 eur.

Výška nenávratného finančného príspevku je však maximálna a nesmie byť navýšená v priebehu celej realizácie projektu. Staré, či takmer nefunkčné stĺpy verejného osvetlenia tak už budú v Dobšinej minulosťou a nahradia ich nové moderné. “Som veľmi rád, že môžem zverejniť takúto radostnú správu, ktorá je výsledkom veľkého pracovného snaženia viacerých ľudí, nakoľko sme splnili všetky podmienky poskytnutia pomoci stanovené vo výzve na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok a boli sme úspešní,“ uviedol Ján Slovák, primátor mesta Dobšiná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM