Rôzne

Tu skončili peniaze z reprezentačného plesu: V Rožňave máme novú oddychovú zónu

Na nádvorí radnice pred časom vybudovali novú oddychovú zóna, ktorá ma slúžiť predovšetkým mladším občanom nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Tu skončili peniaze z reprezentačného plesu: V Rožňave máme novú oddychovú zónu
Zdroj: Dnes24.sk

Ako to celé vzniklo?

Prednedávnom sa oddychová zóna takéhoto typu otvárala aj v Betliari, kde sa zúčastnil otvárania primátor Rožňavy. A tak po dohode a vyriešení finančných nákladov radnica rozhodla, že aj v našom meste vybuduje takéto ihrisko. Finančné prostriedky sa získali zo zbierky na jednom reprezentačnom ple­se.

„Celú sumu peňazí sme vlastne venovali na vybudovanie tohto ihriska. Zaujímavosťou tejto oddychovej zóny je vlastne to, že sme to každopádne dávali do dvora radnice, pretože sa tam sústreďujú organizácie, ako základná umelecká škola, centrum voľného času, ale aj zóna-m. Číže je tam väčšie sústredenie týchto detí,“ prezradil primátor mesta Pavol Burdiga.

Oddychovej zóne dominuje drevo

Zaujímavé je aj to, že všetky prvky, ktoré sa nachádzajú v tejto oddychovej zóne sú z prírodného materiálu-dreva, ako napríklad hojdačky, šmýkalky, lavička pre „zamilovaných“ ale aj stoličky a stôl. Toto všetko môžu využiť deti a ich rodičia si môžu taktiež trocha oddýchnuť.

„Som tu prvýkrát, ale malá je nadšená. A aj mne sa páči, ako je to celé vytvorené z toho dreva. Predpokladám, že tu budeme chodiť častejšie,“ povedala mamička Janka.

„Veľmi sa mi tu páči, už som skúsila hojdačky aj šmýkalku,“ prezradila malá Sofia.

Primátor na záver zdôraznil, aby obyvatelia mesta nezabúdali na to, pre koho je táto oddychová zóna určená. „Na záver by som chcel poprosiť občanov nášho mesta, aby dbali na to, že táto oddychová zóna je určená skôr pre tých menších,“ dodal Burdiga.

Autor: Peter Simon

Oddychová zóna v Rožňave
1
Galéria
Oddychová zóna v Rožňave
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM