Správy

Nostalgické ZÁBERY: Naše staré, dobré kúpalisko

Rožňava za uplynulé roky poriadne zmenila svoju tvár. Niektoré budovy pribudli, ulice zas zmenili svoj šat. Poďme sa spoločne pozrieť na fotky, ktoré stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku Nostalgické ZÁBERY: Naše staré, dobré kúpalisko
4
Galéria
Zdroj: Ladislav Székely

Zaplnené staré rožňavské kúpalisko aj pohľad na historickú časť mesta. Poďme sa spoločne pozrieť na fotky, ktoré stoja za to.

Metropola horného Gemera počas uplynulých rokov menila tvár. Námestie baníkov sa zmenilo na nepoznanie a zub času sa podpísal aj na starom kúpalisku. Kedysi vyhľadávaná lokalita na rekreáciu, kúpalisko pri dnešnom hoteli Gemer, ale časom svoje brány zatvorilo. Nahradilo ho nové. Mnohí Rožňavčania si ale iste pamätajú letá na starom dobrom kupku. Vráťte sa v čase na archívnych záberov, na ktorých vidieť desiatky ľudí šantiacich vo vode.

„Chodil tam z Rožňavy asi každý. Sajó part, alebo toto kupko, a bolo dobre, lebo iné sme fakt nemali,“ zhodnotila pamätníčka Zuzana.

„Voda v bazéne bola, ak dobre viem, priamo zo Slanej. Vzadu vidieť drevené kabínky, kde sa prezliekalo. Boli to staré dobré časy,“ doplnil Peter.

V priloženej fotogalérii si s nami môžete zaspomínať na staré kúpalisko, ale aj Námestie baníkov, kde ako vidieť na fotografii, parkovalo nespočetné množstvo momentálne už historických áut.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Obrazom: Zaspomínajte si na staré rožňavské kúpalisko
4
Galéria
Zdroj: Ladislav Székely
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM