Peter Simon Rôzne

Nostalgická jazda vláčikom: Zisťovali sme, či pôjde aj cez naše územie

Košická Košická detská historická železnica zorganizuje v tejto sezóne pri príležitosti 60. výročia svojho vzniku v spolupráci s Klubom historických koľajových vozidiel niekoľko zaujímavých podujatí. Jedným z nich bude aj nostalgická jazda vláčikom.

Ilustračný obrázok k článku Nostalgická jazda vláčikom: Zisťovali sme, či pôjde aj cez naše územie
Zdroj: TASR

Košická detská historická železnica (KDHŽ) bude premávať v tomto roku niekoľkokrát aj na tratiach bežného rozchodu. Vďaka osobnému motorovému vozňu s označením, ktorý pred časom KDHŽ zakúpila, sa uplynulý víkend vydali milovníci nostalgickej jazdy z Košíc do Medzeva prvýkrát po naozaj nevšednej trati, po ktorej už 11 rokov nepremáva osobná doprava.

***„Jazda po trati nostalgickým vláčikom, na ktorú sa človek bežne nemá ako dostať, je naozaj zážitkom. Sme milo prekvapení záujmom verejnosti. Pôvodne sme si mysleli, že pôjdeme s jedným motoráčikom, no musíme ísť so štyrmi,“ uviedol riaditeľ KDHŽ Ľubomír Lehotský.

Ako sme sa dozvedeli od marketingovej manažérky občianskeho združenia Detská železnica Košice Zuzany Lehotskej, KDHŽ zorganizuje v tejto sezóne pri príležitosti 60. výročia svojho vzniku v spolupráci s Klubom historických koľajových vozidiel niekoľko ďalších podujatí podobných tomu dnešnému. V pláne sú napríklad nostalgické jazdy do Spišského Podhradia, Vysokých Tatier, Gombaseku či Stredy nad Bodrogom, z ktorej sa následne budú môcť presunúť turisti loďou do maďarského Sárospataku. „Do Gombaseku máme jazdu historickým vláčikom naplánovanú na 27.6.2015. Určite sa počas jazdy zastavíme aj v Slavci a v Gombaseckej jaskyni,“ dodala Lehotská. Na záver prezradila, že čas odchodu ešte upresnia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM