Peter Simon Krimi

Nočný požiar rodinného domu v Gemerskej Polome: Na mieste profesionáli aj dobrovoľníci, FOTO!

Hasiči zasahovali na viacerých vozidlách. Počas lokalizácie požiaru explodovala aj malá propán-butánová nádoba.

Ilustračný obrázok k článku Nočný požiar rodinného domu v Gemerskej Polome: Na mieste profesionáli aj dobrovoľníci, FOTO!
8
Galéria
Foto: Petr Hanzlíček

Hasiči z Rožňavy, Dobšinej a dobrovoľní hasiči z Plešivca a Štítnika v stredu, 19. decembra 2018 v skorých ranných hodinách zasahovali pri požiari rodinného domu v Gemerskej Polome.

Pre silné zadymenie museli použiť dýchacie prístroje. Hasiči z Rožňavy na mieste zasahovali na dvoch vozidlách v počte šiestich príslušníkov. Požiar im bol nahlásený presne o 1:49 hod.

Pozrite si v našej galérii fotky priamo z miesta požiaru.

Ako náš web informoval veliteľ zásahu Elemír Kerekeš z Hasičského a záchranného zboru v Rožňave, počas ich príjazdu na miesto požiaru strecha rodinného domu bola už v III. štádiu horenia.

„Jednalo sa o požiar strechy prístavby rodinného domu. Na hasenie boli použité dva vysokotlakové prúdy a dva C prúdy zo zadnej strany budovy. Pre silné zadymenie sme museli v streche vytvoriť vetrací otvor a zásah vykonávať v dýchacích prístrojoch. V povalovom priestore bolo uskladnené seno a iné horľavé materiály. Hasebné práce sťažoval aj silný mráz. Okrem toho počas lokalizácie požiaru explodovala 2 kg propán-bután nádoba,“ povedal pre Rožňavu24.sk veliteľ zásahu.

Následne doplnil, že k zraneniu osôb pri požiari nedošlo. „Na doplnenie hasebnej látky, hasiči z Rožňavy na miesto povolali hasičov z Dobšinej a dobrovoľníkov z Plešivca a Štítnika. Skryté ohniská boli lokalizované za pomoci termokamery,“ spresnil Kekrekeš.

Obrazom: Nočný požiar rodinného domu v Gemerskej Polome
8
Galéria
Zdroj: DHZ Štítnik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM