Peter Simon Správy

Noc múzeí a galérií vám môže spestriť víkend: Čo sa bude odohrávať v priestoroch kaštieľa Betliar?

Už počas najbližšieho víkendu ožije Kaštieľ a park Andrássyovcov v Betliari vďaka 12. ročníku Noci múzeí a galérií. Pre návštevníkov je pripravený bohatý program až do noci.

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí a galérií vám môže spestriť víkend: Čo sa bude odohrávať v priestoroch kaštieľa Betliar?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Objavte v sprievode kurátorov objavili čaro bočných točitých schodísk, uzavretých chodieb, či kúpelní kaštieľa. V sobotu 21. mája 2016 sa uskutoční 12. ročník celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Pri tejto príležitosti si aj v kaštieli Betliar pripravili pre návštevníkov bohatý sprievodný program.

Ako informovala Judita Krajčiová z múzea v Betliari, už od dopoludňajších hodín sa môžu naši najmenší návštevníci zabaviť v tvorivej dielni. Témou tvorivých aktivít je barokový porcelán, kde si deti pod vedením skúsenej výtvarníčky vyhotovia z papiera svoju vlastnú barokovú šálku za pomoci atramentu a zmizíka.

„O 15:00 hod. sa uskutoční prezentácia obnovenej expozície poľovníckych trofejí na schodisku kaštieľa. Milovníci histórie budú mať možnosť stretnúť sa s historikom Pavlom Dvořákom. Beseda sa uskutoční o 17:00 hod. v kaštieli, v galérii predkov,“ hovorí Krajčiová.

Približne po šiestej večer sa podľa slov pracovníčky múzea začnú večerné kostýmové prehliadky s jedinečnou možnosťou nahliadnuť do bežne nesprístupnenej historickej knižnice a od 19:30 hod. nebudú chýbať prestížne objaviteľské prehliadky s baterkami po netradičných trasách, ktoré si minulý rok prišlo vychutnať množstvo zvedavcov. „Obe prehliadky budú trvať do polnoci a v priebehu toho sme naplánovali na 22:00 hod. na terase kaštieľa vystúpenie skupiny MIXTAPE z Rožňavy a o 23:00 hod. sa môžu návštevníci tešiť na tradičný ohňostroj pred kaštieľom,“ dodala Judita Krajčiová.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM