Peter Simon Samospráva

Nezávislí prevzali velenie, Smer-SD v Rožňave neobsadil ani jedno kreslo

V 13-člennom mestskom zastupiteľstve nezískala koalícia Smer-SD ani jedno poslanecké kreslo. Zdá sa, že v Rožňave majú navrch nezávislí kandidáti, čo sa ukázalo aj v sobotných komunálnych voľbách.

Ilustračný obrázok k článku Nezávislí prevzali velenie, Smer-SD v Rožňave neobsadil ani jedno kreslo
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V kresle primátora mesta Rožňava ostáva po dvoch rokov opät Pavol Burdiga (MOST – HÍD). Zloženie poslancov mestského zastupiteľstva sa znížilo z počtu 17 kresiel na 13. Nový poslanecký zbor je vo väčšine zložený z nezávislých kandidátov. „Ja budem pokračovať v práci, v ktorej som začal. Budeme si musieť zvyknúť aj na nový poslanecký zbor a menší počet poslancov. Dúfam, že sa dohodneme, sú to vzdelaní a rozumní ľudia, lebo jediný cieľ je, aby to naše mesto ďalej napredovalo,“ povedal znovuzvolený primátor mesta Pavol Burdiga.

Prečítajte si OFICIÁLNE VÝSLEDKY, kto všetko v Rožňave sa stal poslancom.

Nezávislých kandidátov, ktorí obsadili kreslo poslanca v rožňavskom mestskom zastupiteľstve, je dokopy šesť. Medzi nimi sa nachádza napríklad Karol Kovács, Roman Ocelník, Zoltán Beke, Ľudovít Kossuth, ale aj Peter Džačár alebo Juraj Balázs. Ivan Kuhn neuspel ako primátor mesta, no do poslaneckého klubu sa dostal s druhým najväčším počtom hlasov. Kandidoval za stranu OKS. „Ja budem pokračovať v tej práci, ktorú som doteraz robil. Sústredím sa na transparentné fungovanie mesta a na efektívne narábanie s finančnými prostriedkami,“ prezradil poslanec Ivan Kuhn.

Na post primátora sa nedostal ani Milan Capák, no za to si zasadne na kreslo poslanca. Capák kandidoval za stranu KSS a volilo ho za poslanca 447 občanov mesta Rožňava. „Myslím, že je to jednoznačná porážka poslancov Smeru, z ktorých sa ani jeden nedostal do mestského zastupiteľstva,“ prezradil Milan Capák. Ďalej sa zloženie poslaneckého klubu v Rožňave skladá zo strán MOST – HÍD, SMK, TIP, ktoré majú po jednom kresle.

Foto: ilustračne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM