Peter Simon Správy

Nezabudnuteľný zimný výlet: 3 čarovné lokality v okolí Rožňavy

Zaujímavé turistické lokality v našom okolí ukrývajú viac, než by sme čakali. Svoje čaro ponúkajú aj v zimnom období.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľný zimný výlet: 3 čarovné lokality v okolí Rožňavy
Foto: Ladislav Dono / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi turistami dominuje Skalisko

Celý chrbát Volovca sa nachádza v pásme kosodreviny, čo ponúka zaujímavú turistiku nielen pre nadšencov z nášho kraja. Skalisko zo svojej vrcholovej skaly na hlavnom hrebeni pohoria ponúka jedinečný výhľad do okolia. Pokochať sa môžete okrem pohľadu na našu dolinu aj na Kráľovu hoľu a samotné pohorie Vysokých Tatier. Avšak len za priaznivého počasia. Okrem toho môžete vidieť aj Spišský hrad, Slovenský kras, Nízke Tatry, Kojšovskú hoľu a iné. Neďaleko Skaliska asi 15 minút smerom na Čučmu sa nachádza turistická chata pod Volovcom. Avšak si nezabudnite na svoj výlet zabaliť aj poriadnu dávku horúceho čaju :)

Hačavská jaskyňa

Jaskyňa sa nachádza západne od obce Hačava na svahu Bujačieho vrchu časti Zádielskej planiny. Podľa zistení bola v roku 1995 jaskyňa vyhlásená za prírodnú pamiatku. Nazývaná miestnym obyvateľstvom aj ako partizánska jaskyňa. Jaskyňa má bohatú výzdobu a počas druhej svetovej vojny sa v nej ukrývalo miestne obyvateľstvo a partizáni. Okolie svojou temnosťou ponúkne zaujímavý a nevšedný zážitok.

Rázom ako v inej krajine

Len niekoľko kilometrov od Rožňavy a úplne iná krajinka. Všade navôkol ticho, sneh a mráz. Takto to momentálne vyzerá na Silici. Aj keď v uplynulé dni na väčšine nášho územia padlo trošku snehu, dnes po ňom už takmer ani stopy. Mrazivé, suché počasie pokračuje aj v týchto dňoch. Ak sa však vyberiete o niekoľko kilometrov vyššie, presnejšie do obce Silica a priľahlého okolia, budete svedkami krásnej zimy. Pri pohľade na zamrznuté, zasnežené stromy, cestu i okolie sa vám rázom zlepší nálada. Okrem pohľadu na krásy prírody odeté v bielej perine sa môžete vybrať aj na prechádzku k známej ľadnici, alebo jazeru Farárova jama.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM