Peter Simon Správy

Neuveríte, čím známy spevák pokrstil album k muzikálu divadla Actores. FOTO, VIDEO

Krstným otcom sa stal spevák z kapely Nocadeň. Album vznikol ako originál k muzikálu. Tu sú zábery z akcie.

Ilustračný obrázok k článku Neuveríte, čím známy spevák pokrstil album k muzikálu divadla Actores. FOTO, VIDEO
13
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V závere druhej premiéry nového muzikálu divadla Actores, pod názvom Aladin a čarovná lampa, ktorý sa konal 30. decembra 2016, si účinkujúci okrem predstavenia prichystali aj krst albumu. Ten vznikol ako originál k spomínanej inscenácii. Na javisku divadla sa pred prítomných divákov postavili všetci herci, tanečníci a aj samotná režisérka. Hudbu k textom, ktoré napísala Masníková skomponoval spevák Robo Šimko za pomoci Petry Bángóovej.

Rodičmi CD nosiča sú režisérka Tatiana Masníková, Petra Bángóova a Robo Šimko, a krstným otcom sa stal Rasťo Kopina zo skupiny Nocadeň.

„Pre toto predstavenie a samotnú hudbu som si vybrala Roba Šimka práve preto, že je náš, a veľmi som chcela, aby to bol niekto z Rožňavy. Niekto, kto má talent, a aby chápal, že nielen v populárnej alebo rockovej hudbe je súčasný a moderný, ale že vie a dokáže oveľa viac.,“ zhodnotila svoj výber Tatiana Masníková.

Šimko do projektu s obavami, avšak…

Ako pred zaplneným hľadiskom divadelnej sály uviedol stále usmiaty spevák Robo Šimko, keď ho režisérka poprosila, aby zložil hudbu bol trošku v šoku. „Dôvodom bolo, že by som mal písať niečo iné, než ako som bol doposiaľ zvyknutý, ale samozrejme som to prijal s radosťou. Hudbu k textom piesní som nepísal sám, ale písal som ich s jedným úžasným človekom a veľmi dobrou priateľkou, Petrou Bangóovou,“ povedal Šimko.

Krstili jemným „čarovným“ pieskom

„Toto CD nie je len nejaký nosič na ktorom je nejaká tá hudba, ale je tam kopec driny, ktorá síce bola aj na pódiu, ale keď už máme ten krst, tak musíme povedať, že to bola obrovská drina zložiť týchto pätnásť piesní,“ zhodnotil Stano Székely, ktorý krst moderoval.

Ako dodal, najprv prišla dilema, kto bude krstným otcom a následne ešte väčšia, že čím sa bude krstiť. Spoločnými silami sa však v divadle dohodli na tom, že CD pokrstia práve tým čarovným pieskom z Bagdadu. A práve ono začaruje to CD a celý tento muzikál. Za krstného otca si vybrali speváka z kapely Nocadeň.„Tomuto CD želám všetko len to najlepšie, aby ste si ho odniesli domov a s radosťou púšťali a spievali tie piesne spolu s nimi,“ povedal Rasťo Kopina.

Na exkluzívnom CD sa nachádza 15 skladieb s orientálnymi prvkami.

Video: Peter Simon / Zdroj: YouTube.com
Obrazom: Takto krstili album  k muzikálu Aladin a čarovná lampa
13
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM