Peter Simon Rôzne

Netradičná súťaž v motokárovej aréne neďaleko Rožňavy: Svoje sily si zmerali hasiči

Nápad zorganizovať netradičnú súťaž pre hasičov z celého okolia dostal člen dobrovoľných hasičov z Plešivca. Te si zobral príklad od kolegov z Bratislavy a plán podujatia bol na svete.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná súťaž v motokárovej aréne neďaleko Rožňavy: Svoje sily si zmerali hasiči
Foto: Michal Terrai / Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 22. apríla 2016 sa v Karting Arene v Plešivci organizovali preteky pre dobrovoľných aj profesionálnych hasičov. Organizátori podujatia pod taktovkou Romana Kováča z Plešivca to brali ako predsezónnu možnosť si zasúťažiť aj v niečom inom ako v požiarnom útoku a ostatných disciplínach, ktoré tento šport prinášajú. Podujatie podporili aj miestni činovníci ako predseda DHZ Plešivec Ladislav Jánosdeák, príslušník HaZZ na OR v Rožňave Martin Kaprál, riaditeľ Okresného výboru DPO SR v Rožňave Michal Terrai a samotná motokárová aréna v Plešivci. „V prvom rade nás inšpirovali kolegovci z Bratislavy, ktorí podobné preteky nedávno usporiadali,“ uviedol jeden z organizátorov závodov Roman Kováč.

Niekoľko dní vopred sa organizátori dozvedeli, že záujem o preteky prejavili tími zo širokého okolia a dokonca aj profesionáli z Rožňavy začali pilne trénovať. „V deň pretekov sme sa dozvedeli, že z pôvodných 6 prihlásených tímov je zrazu 11 a to ešte podotýkam, že ich malo byť dokonca 13, len niektoré to proste nestihli. Dokonca mi jedno ráno zazvonil telefón, kde mi volali z krajského riaditeľstva v Banskej Bystrici, že ak im to časovo vydá, tak by sa radi zúčastnili. Bol som milo prekvapený,“ spresňuje Kováč.

Formát pretekov bol podľa jeho slov úplne jednoduchý. Súťažilo sa klasickým štýlom. Každé družstvo sa skladalo z troch členov a každý mal k dispozícii 2 × 7 minútovú jazdu, z ktorej sa vybral najlepší dosiahnutý čas. Ten sa nakoniec spočítaval a výsledkom bol tímový celok 3 časov dokopy, ktorý určoval poradie. „Počas pretekov panovala naozaj super atmosféra. V mnohých prípadoch dokonca rozhodovali naozaj tisíciny sekundy a nechýbalo to naozajstné vzrušenie, aj keď jazdci mali naozaj málo najazdené na našej technickej trati, ktorá preverí aj skúseného pretekára. Prítomní si akciu veľmi pochvaľovali a takisto určite zažili neopakovateľný zážitok. V blízkej budúcnosti určite plánujeme ešte takéto preteky organizovať,“ dodáva Roman Kováč.

Konečné poradie pretekov:

  • 1.miesto: DHZ Drienčany
  • 2.miesto: DHZO Plešivec
  • 3.miesto: Dream Team – OR HaZZ Rožňava
  • 4. miesto: DHZ Jablonov nad Turňou
  • 5. miesto: A – Team
  • 6. miesto: DHZ Vikartovce
  • 7. miesto: DHZ Gemerská Poloma
  • 8. miesto: OHZ Rákoš
  • 9. Sihači – OR HaZZ Rožňava a Dobšiná
  • 10. DHZ Rákoš
  • 11. DHZ Vikartovce 1
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM