Peter Simon Správy

Netradičná návšteva v rožňavskej strednej škole: Študenti až z Indie, FOTO

Najprv sa zhovárali cez internet a potom naživo. Do rožňavskej strednej školy pricestovali študenti z Indie.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná návšteva v rožňavskej strednej škole: Študenti až z Indie, FOTO
33
Galéria
Zdroj: Obchodná akadémia, Rožňava

Ako sa píše na oficiálnom facebooku Obchodnej akadémie v Rožňave, v dňoch 7. – 13. apríla 2019 vedenie školy zorganizovalo v Obchodnej akadémii v Rožňave v rámci projektu Be the Change (Buď zmenou) aktivitu India meets Slovakia.

„Cieľom tohto podujatia je rozvoj spolupráce medzi krajinami Európy a Ázie prostredníctvom využívania informačných a komunikačných technológií. Žiaci v projekte rozoberajú a diskutujú na témy týkajúce sa životného prostredia a spravovania a fungovania spoločnosti. Hlavnou myšlienkou je zmena. Každý z nás ňou môže byť a môže k nej prispieť. Spoznávanie našej spoločnosti a jej nedostatkov, návrhy na zmenu, zlepšiť prostredie v ktorom žijeme, poskytnutie pomoci znevýhodneným ľuďom. To všetko zahŕňa táto spolupráca,“ uvádza škola.

Najprv diskutovali cez internet

Ako sa dopĺňa na stránke školy, žiaci taktiež prispievajú a vyjadrujú svoj názor vo svojich príspevkoch, ktoré sú zverejnené v uzavretej skupine na sociálnej sieti. Spoločne môžu diskutovať a dávať návrhy na zlepšenie. „Táto spolupráca nám pomôže pochopiť ostatné krajiny a ich problémy, zvýšiť poznatky o jednotlivých kultúrach a zlepšiť jazykové schopnosti. Žiaci sú vedení k uvedomovaniu si sveta v ktorom žijú, jeho rôznorodosti a k pochopeniu toho, že odlišnosť nemusí byť zlá, k samostatnosti v robení úsudkov a k vzájomnej pomoci a schopnosti komunikovať a spolupracovať,“ píše sa na oficiálnom facebooku rožňavskej strednej školy.

V spomínaných dňoch sa uskutočnilo prvé stretnutie medzi školami, v rámci ktorého pani Anjali Handa a 7 žiačok St. Mark’s Girls Sr. Sec. School,v New Dheli, India pricestovalo do Rožňavy.

Spoločné vyučovanie aj zábava

„Počas týchto dní žiačky participovali na vyučovaní, predovšetkým na hodinách v bilingválnych triedach, kde sa zapájali do vyuč. procesu a v popoludňajších hodinách sme spoločne absolvovali výlety, s cieľom predstaviť im našu krajinu, kultúru a históriu. V podvečerných hodinách sme si počas týždňa spoločne pripravovali jedlá typické pre obidve krajiny. Navštívili sme kaštieľ a park v Betliari, strážnu vežu a historické námestie v RV, v utorok sme boli na turistike v Slavošovskom tuneli, v ďalšie dni expozíciu novootvoreného Prírodovedného a Baníckeho múzea v Rožňave a Košice, historické centrum a ZOO. V stredu sme zorganizovali spoločné kultúrno-spoločenské popoludnie, v rámci ktorého sa predstavili: folklórny súbor Dubina a Stromíš, hudobná skupina Polyákovcov s Petrom Jandom, Roman Jakobej so žiačkou OA, žiaci OA v spoločenských tancoch Sambet a žiačky St. Mark’s Girls Sr. Sec. School, ktoré nám predviedli svoje tanečné a hudobné nadanie,“ dodala na záver škola.

Obrazom: Netradičná návšteva v rožňavskej škole
33
Galéria
Zdroj: Obchodná akadémia, Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM