Peter Simon Správy

Netradičná narodeninová oslava: Zábava priamo pri výťahu a aj retro výstava, FOTO

Netradičná narodeninová oslava na sídlisku. Obyvatelia jednej ulice to vzali do vlastných rúk. Pozrite sa čo vzniklo.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná narodeninová oslava: Zábava priamo pri výťahu a aj retro výstava, FOTO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Skoro stovka obyvateľov jedného paneláku v našom meste poriadne oslavovala. Nechýbala samozrejme narodeninová torta, darčeky, či živá hudba priamo pri výťahovej šachte. Celá udalosť sa uskutočnila na sídlisku Juh, presnejšie na adrese Kyjevská 3. Už z diaľky všetko nasvedčovalo, že sa jedná o veľkú akciu. Výzdobou prešiel ako zovňajšok, tak aj vnútorný priestor bytovky, ktorý sa na istý čas premenil na tanečný parket.

A čo sa vlastne oslavovalo? Podľa slov bytového dôverníka Jána Sokoľa sa oslavovalo 35. výročie kolaudácie bytového domu. Treba však na začiatok vziať do úvahy veľmi dobré susedské vzťahy. Bez toho by usporiadanie takejto akcie možné nebolo. „Túto oslavu organizujeme každých päť rokov, ale teraz sme sa rozhodli, že to budeme organizovať už každý rok. Tento panelák bol jedným z prvých na rožňavskom sídlisku a počas osláv padli aj rôzne spomienky, na to, aké to bolo, keď sme sa sem nasťahovali. Nechýbalo aj varenie gulášu,“ uviedol Sokoľ.

Narodeninovú oslavu, ktorá je jediná tohto typu v Rožňave, navštívil aj samotný primátor mesta Pavol Burdiga. „Z celej udalosti som nesmierne rád. Je úchvatné, že aj v tejto ťažkej dobe sa ľudia dokážu spojiť a osláviť susedské vzťahy. Je to neuveriteľné,“ zdôraznil Burdiga.

Dospelí sa zabávali a deti spoločne hrali. Podľa slov jedného z obyvateľov, by mohli takéto niečo organizovať aj v iných častiach sídliska. „Dnuka sa tancuje, deti sa vonku hrajú s dozorom a všetko je pod kontrolou. Oslava, ako sa patrí,“ hovorí Vladimír Balag.

Retro výstava pre širokú verejnosť

Okrem spomínaných osláv obyvatelia pripravili pre širokú verejnosť aj zaujímavú retro výstavu. Tá prezentuje predmety všedného života z minulého storočia. Priestor v bytovom dome sa tak zmenil na múzeum. Vidieť môžete okrem hudobných nástrojov, fotografií, starých mincí aj hračky, či rôznu elektroniku. „Táto výstava bude trvať do 30. júna 2016 a je samozrejme otvorená pre širokú verejnosť,“ dodáva Ján Sokoľ.

Pozrite si v našej galérii fotky z narodeninovej oslavy a aj zbierky retro predmetov.

Obrazom: Netradičná oslava v našom meste
22
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM